School in zicht Tienen

School in zicht is een project in samenwerking met LOP Tienen. Via School in zicht kunnen jonge ouders kennismaken met scholen in hun buurt, ook degene die ze nog niet goed kennen. Zo kunnen zij met een gerust hart hun een schoolkeuze maken én meewerken aan echte buurtscholen, die een afspiegeling zijn van de maatschappij.

School in zicht werkt samen met zes scholen in Tienen en streeft ernaar daar een evenwichtige sociale mix te bekomen. 

Kies je school in Tienen

Ouders met een kindje geboren in 2021 kiezen binnenkort een school. Ze zijn welkom om kleuter- en basisscholen in hun buurt (beter) te leren kennen tijdens de School in zicht-activiteiten:

Infoavond met scholenmarkt

woensdag 18 januari 2023 om 19.30 uur

CC De Kruisboog - Zaal Manege (Sint-Jorisplein 25)

Ouders ontmoeten directies van de deelnemende scholen in een ongedwongen sfeer en maken een praatje met ouders die al een kind op deze scholen hebben. Daarnaast krijgen ze meer algemene info over het inschrijvingssysteem voor basisscholen in Tienen door de LOP-deskundige.


Openschooldagen op 31 januari en 2 februari 2023

08.45 uur, 10.30 uur en 13.45 uur

De deelnemende scholen gooien hun deuren open tijdens twee Openschooldagen. Er zijn telkens drie startmomenten - ouders bezoeken dus tot drie deelnemende scholen per dag. Directies leiden hen in een kleine groep rond op school. De bezoeken vinden plaats tijdens de lesuren en geven ouders een unieke inkijk in het schoolleven.

Inschrijven voor de activiteiten doe je

Ook gezinnen die net verhuisd zijn naar Tienen en een basisschool zoeken voor oudere kinderen, zijn welkom om deel te nemen.


Sociale mix

Alle scholen in Tienen zijn goede scholen – ook die in jouw buurt. Kiezen voor een buurtschool biedt gezinnen comfort en tijdswinst. En de speelkameraadjes van de kinderen wonen om de hoek! School in zicht wil ouders met elkaar en met scholen uit hun buurt verbinden op een vrijblijvende manier. Het project wil zo vooroordelen doorbreken en bouwen aan échte buurtscholen. Scholen waar alle kinderen uit de buurt samenkomen – of hun ouders nu autochtoon of allochtoon, hoogopgeleid of laagopgeleid, kansarm of kansrijk zijn.

Deelnemende scholen 'School in zicht Tienen'

Deze scholen nemen deel aan het project:

  • GO! basisschool De Luchtballon (Sliksteenvest 1)
  • GO! basisschool ’t Klein Atheneum (Oude Vestenstraat 12)
  • GO! Basisschool De Suikerspin (Pastorijstraat 78)
  • Vrije basisschool VIA Immaculata (Alexianenweg 25)
  • Vrije basisschool VIA Sint-Jozef (Waaibergstraat 5)
  • Vrije basisschool VIA Onze Lieve vrouw (Rijschoolstraat 2)

Meer over deze scholen ontdek je op de website van School in zicht en tijdens de School in zicht-activiteiten.