Renovatie bibliotheek: start van fase 2

19
januari
2023
bib_vernieuwd_bewerkt4.jpg

In 2018 werd het gelijkvloers van de stadsbibliotheek al in een nieuw kleedje gestoken, nu zijn de verdiepingen aan de beurt. Bij die renovatie krijgt de trappenhal een aantal leuke doorzichten en elk niveau wordt een open ruimte met gezellige zit-, speel- en voorleeshoekjes en flexibel afscheidbare plekken om (samen) te werken.  

Van maandag 23 t/m zaterdag 28 januari ’23 zal de bib gesloten zijn omdat de volledige afdeling fictie leeggemaakt moet worden. Bovendien starten in die week ook al kleine verbouwingswerken aan de trappenhal. Vanaf maandag 30 januari ’23 kan je opnieuw terecht op het gelijkvloers en de eerste verdieping. 

De uitvoering van de werken verloopt in 2 fasen van elk ongeveer 2 maanden. Op die manier blijft het uitleenmateriaal zoveel mogelijk beschikbaar. De werken aan de fictieafdeling op de tweede verdieping zouden naar verwachting eind maart afgewerkt moeten zijn. Aansluitend zal de jeugdafdeling op de eerste verdieping aan de beurt komen.

Heb je thuis nog boeken van de bib? Dan wordt de uitleentermijn automatisch verlengd met de sluitingsperiode. Al kan je natuurlijk wel gebruikmaken van de inleverbox.

Wie wil weten waar je tijdens de werken welke werken terugvindt in de bib, vindt een overzicht op tienen.bibliotheek.be

Contact