Update corona - Provinciale maatregelen m.b.t. deur-aan-deur

4
november
2020
20_corona_webbanner_def.jpg

De gouverneur legt een aantal bijkomende maatregelen op m.b.t. het deur-aan-deur gaan en activiteiten die verenigingen organiseren om geld in het laatje te brengen.

Deur-aan-deur

Elke activiteit die inhoudt dat men deur-aan-deur gaat, zowel voor commerciële, als voor ludieke, folkloristische of liefdadigheidsactiviteiten, is verboden op het grondgebied van de provincie Vlaams-Brabant. De leveringen aan huis vallen niet onder dit verbod.

Het is dus niet toegelaten ter gelegenheid van Halloween of Nieuwjaarzingen langs te gaan aan de deuren.

Steunactiviteiten

De activiteiten die verenigingen organiseren om geld in te zamelen voor de eigen werking, waarbij door de leden van de vereniging eten wordt bereid of waarbij zaken worden verkocht die afgehaald of geleverd kunnen worden, moeten verlopen volgens de sectorprotocollen. Voor voeding betekent dit o.a. dat het volledige proces moet worden begeleid en uitgevoerd door een professionele traiteur, cateraar of restaurateur. Als er niet wordt geleverd, werkt de vereniging via een winkel of een afhaalpunt georganiseerd of goedgekeurd en gecontroleerd door de lokale overheid.

Mondmaskerplicht

Met het oog op de Allerheiligenperiode, is het dragen van een mondmasker verplicht van 24 oktober t/m 8 november ’20 op alle begraafplaatsen. Daarnaast dient er ook een mondmasker gedragen te worden:

  • in alle voor publiek toegankelijke gebouwen;

  • op alle markten;

  • in de recyclageparken;

Specifiek voor Tienen is een mondmasker ook verplicht op de volgende locaties:

  • in de afgebakende handelskern en in de aanloopstraten;

  • in een straal van 300 meter rond de scholen voor en na schooltijd tussen 07.30 en 09.00 uur, tussen 11.30 en 13.00 uur en tussen 15.00 en 17.00 uur.

De mondmaskerverplichting geldt voor iedereen boven de 12 jaar. Op het grondgebied van de provincie Vlaams-Brabant dient men steeds een mondmasker bij zich te hebben. Wanneer het dragen van een mondneusmasker of elk alternatief in stof niet mogelijk is om medische redenen, mag een gelaatsscherm worden gebruikt, dit moet dan wel gestaafd zijn door een medisch attest.