Pieter Bruegel de Oude. Beeldtaal en techniek van de Meester

df5e19b3-e4c9-4436-99f3-3efde53519fe.jpeg De materiaaltechnische aspecten achter de meesterwerken en Vlaamse klassieken.

Hallucinante helletaferelen, plezant gepenseelde plattelanders of geraffineerd getekende panorama’s … Hoe uiteenlopend Bruegels werken bij een eerste oppervlakkige observatie ook lijken, toch hebben ze verschillende overeenkomsten: de trefzekere pen- en penseelvoering, het verrassende kleurgebruik, maar ook de wijze waarop Bruegel als een volleerd filmregisseur helder en overtuigend het verhaal dat hij wilde vertellen wist te visualiseren.

Het is dan ook helemaal niet verwonderlijk dat zijn werk veel gevraagd was en dat generaties kunstenaars zich door hem lieten inspireren.

Jan Bustin kijkt met je niet alleen naar de beeldtaal van Pieter Bruegel en zijn tijdgenoten maar hij gaat vooral ook dieper in op hun werkwijze en andere materiaaltechnische aspecten. Vast onderdeel is een praktijkdemonstratie van historische teken- of schildertechnieken. Galnoteninkt en ganzenveer, arcerend tekenen en schilderen, olie op paneel óf de tegenwoordig bijna volledig vergeten ‘Tüchleintechniek’: het komt allemaal ter sprake.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

ma 25 februari 2019 van 14.00 tot 16.00 uur

Waar

Cultuurcentrum De Kruisboog

Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Prijs

€64.00 (Basistarief: 64,00 €; Met Davidsfonds Cultuurkaart: 56,00 €)

Organisatie en contact

Davidsfonds Academie