Oud-burgemeester Rik Boel overleden

13
november
2020
Rik_Boel

Tot onze spijt vernemen we dat Rik Boel op 89-jarige leeftijd overleden is. Hij was 15 jaar lang burgemeester van Tienen. In naam van het stadsbestuur en de medewerkers van de stad Tienen betuigen we de familie onze innige deelneming.

Rik Boel werd op 5 september 1931 geboren in Tienen. In 1954 studeerde hij af als doctor in de rechten aan de KU Leuven. Vervolgens ging hij aan de slag als stagair-advocaat bij advocaat Franz Tielemans, volksvertegenwoordiger en burgemeester van Leuven. De voorwaarde voor zijn stageplaats was dat hij politiek actief zou worden voor de socialistische partij in Tienen (BSP en later SP).

In 1958 nam hij deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en kwam hij als gemeenteraadslid in de Tiense gemeenteraad terecht. In 1965 werd hij burgemeester van Tienen. Deze functie oefende hij uit tot 1977 omdat hij toen minister van binnenlandse zaken werd.

Van 1983 tot 1986 was hij opnieuw burgemeester. Voor de verkiezingen van 8 november 1981 maakte hij de overstap van de Kamer van volksvertegenwoordigers naar de Senaat, waar hij namens het kiesarrondissement Leuven zetelde tot in 1986. Op 24 november 1986 verliet hij de politiek om rechter in het Arbitragehof te worden. Op die dag kreeg hij ook de titel van eresenator.

Op 4 september 2001, op 70-jarige leeftijd ging Rik Boel op pensioen.

In naam van het stadsbestuur en de medewerkers van de stad Tienen betuigen we onze innige deelneming en wensen we de familie heel veel sterkte.