Oproep standhouders kerstmarkt en Winterbar - Wintermagie Tienen

30
september
2022
JeroenG_20211212_Screen-2531

De stad Tienen lanceert een oproep naar verenigingen, handelaars en particulieren die een stand op de kerstmarkt willen uitbaten. Dit jaar vindt deze plaats van vrijdag 9 t/m zondag 31 december ‘22  op de Grote Markt. De stad voorziet ook een gezellige Winterbar die Tiense verenigingen kunnen uitbaten. Kandidaturen zijn welkom t/m vrijdag 17 oktober ‘22.

Het programma van ‘Wintermagie in Tienen’ wordt binnenkort vrijgegeven, maar nu al lanceert de stad Tienen een oproep voor de kerstmarkt. Deze zal van vrijdag 9 t/m zondag 31 december ‘22 elk weekend plaatsvinden op de Grote Markt. Verenigingen, handelaars of particulieren die er een stand willen uitbaten in één van de chalets, kunnen een aanvraag indienen. De kerstmarkt is op vrijdag open van 16.00 tot 23.00 uur, op zaterdag van 12.00 tot 23.00 uur en op zondag van 12.00 tot 21.00 uur, al kunnen de openingsuren en -dagen licht afwijken. Het volledige reglement kan geraadpleegd worden op www.tienen.be/reglement-kerstmarkt. In totaal zullen er 30 chalets toegewezen worden.

“Dit jaar kunnen verenigingen zich ook inschrijven voor het uitbaten van de Winterbar”, zegt schepen van vrije tijd Wim Bergé. “We plaatsen een gezellig aangeklede Winterbar voor het stadhuis die per dag uitgebaat kan worden tijdens de openingsuren van de kerstmarkt. Met dit initiatief hopen we de verenigingen een extra duwtje in de rug te geven na een moeilijke periode. Er is een standaard aanbod van drank en versnaperingen voorzien. Verenigingen kunnen dit aanvullen met drie extra dranken en twee versnaperingen naar keuze.”

De inschrijving voor een chalet en/of de Winterbar is gratis. Er dient enkel een waarborg van 100 euro voor een chalet en 200 euro voor de Winterbar betaald te worden. Voor de chalets is het tijdstip van de aanvraag bepalend, al kan er voorrang gegeven worden aan standhouders met producten die geen verband houden met voedsel of drank en aan erkende verenigingen uit Tienen.

Inschrijven kan vanaf vrijdag 30 september om 18.00 uur t/m vrijdag 17 oktober ’22 om 09.00 uur: