Opnieuw Wintermagie in Tienen!

6
november
2017

Het belooft een gezellige eindejaarsperiode in Tienen te worden. Na het grote succes van de eerste editie, stelt de stad Tienen opnieuw het programma van ‘Wintermagie in Tienen’ voor. Naast een overdekte ijspiste, een Skibar, tal van evenementen en een eindejaarsactie van de handelaars, neemt nu ook het Glazen Huis zijn intrek op de Grote Markt.

Tienen glijdt letterlijk het nieuwe jaar in! De handelaarsvereniging Kom Winkelen in Tienen/KWIXX en de stad Tienen halen opnieuw een 600 m² grote ijspiste naar de Grote Markt. Van vrijdag 8 december ‘17 t/m zondag 7 januari ’18 kan je er de schaatsen aanbinden en genieten van de winterse sfeer. De piste is grotendeels overdekt, zodat het weer geen spelbreker kan zijn. Bekijk je het liever allemaal vanop een afstand, of wil je na het schaatsen even uitblazen, dan kan dit in het gezellige kerstdorp rondom de piste.

Openingsuren ijspiste
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag: 12.00 tot 21.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 12.00 tot 22.00 uur.
Zondag 24 december en 31 december: 12.00 tot 16.00 uur
Maandag 25 december en 1 januari: 14.00 tot 21.00 uur

Prijs schaatsbeurt
6 euro (met of zonder huur schaatsen). Scholen, rusthuizen en andersvaliden betalen 3 euro per persoon (begeleiders gratis).

Sfeervol genieten op de kerstmarkt
Kom binnengluren in het Huis van de Kerstman en maak een ritje op de arrenslee!

De stad Tienen organiseert tijdens de weekends van 8, 9 en 10 december en 15, 16 en 17 december ’17 een gezellige kerstmarkt op het Torekes- en Mozartpleintje. Het wordt een feeëriek kerstdorp met sfeervolle kerstchalets. Je kan er proeven van lekkere jenevers, chocomelk en heerlijke hapjes, maar ook leuke geschenkjes voor onder de kerstboom op de kop tikken zoals keramiek, juweeltjes, kleurrijke mutsen, warme huissokken, decoratieartikelen en kerstkaarsen. Voor wie graag eens door een sterrenkijker wil turen, is de vereniging voor sterrenkunde Capella op post. Voor de muzikale sfeer zorgen o.a. de Hagelandse Blaaskapel en kinderkoor Kikoti.

De bakkers van de Tiense Bakkersbond houden tijdens het eerste weekend hun jaarlijkse ‘Totemannenbak’.  Je kan de versgebakken krentenventjes mee naar huis nemen, of ze ter plaatse degusteren met een kop warme chocolademelk. Tijdens het tweede weekend toveren de bakkers Elsässer Flammkuchen uit de houtgestookte oven. Een echte lekkernij!

Bij een bezoek aan de kerstmarkt, mag het Huis van de Kerstman niet op je ‘bucketlist’ ontbreken. Voor alle brave kindjes heeft de Kerstman een leuke verrassing meegebracht. Tijdens de kerstmarktweekends kan iedereen ook een ritje in de arrenslee van de Kerstman maken door de mooi versierde Tiense binnenstad.

Openingsuren kerstmarkt
Vrijdag 8 en 15 december van 16.00 tot 22.00 uur
Zaterdag 9 en 16 december van 14.00 tot 22.00 uur
Zondag 10 en 17 december van 14.00 tot 20.00 uur

‘Music for a Smile’ met Het Glazen Huis

Vlaanderen begint nu al warm te lopen voor de grote inzamelactie ‘Music for Life - De warmste week van het jaar’ van Studio Brussel, in de week voor Kerstmis. RZ Heilig Hart Tienen en zijn vriendenkring willen voor een derde keer meedoen, ditmaal samen met de andere partners van ‘Wintermagie in Tienen’.

Van dinsdag 19 t/m vrijdag 22 december ’17 krijgt het Glazen Huis een stek op de Grote Markt en worden er centjes ingezameld voor vier goede doelen in de regio: Polly’s Pony Ranch vzw (Oplinter), het project ‘Trommel+’ van MFC  Combo vzw (Tienen), het project ‘Hospice De Klaproos’ van WZC Huize Nazareth (Goetsenhoven) en Cocopus vzw (Leuven/Tienen).

Het Glazen Huis mag dan wel verhuizen naar de Grote Markt, het zijn de medewerkers van RZ Heilig Hart Tienen die er vier dagen en drie nachten lang live radio gaan maken. Vanaf dinsdagmiddag 19 december ’17 om 13.30 uur nemen Sandra Boets, Christ Francoys, Lut Moens, Martine Permantier en Nick Tomboy hun intrek in het huis. Iedereen kan via sms of ter plaatse een verzoeknummertje aanvragen.

RZ Tienen zet verschillende acties op en tijdens De Warmste Week valt er heel wat te beleven op de Grote Markt. Zo is er o.m. op donderdag 21 december '17 een Santa Claus Warmathon. Op voorhand inschrijven kost 5 euro en kan via vriendenkring@rztienen.be (met vermelding van 'Run' en je naam en voornaam) en door storting van het bedrag op het rekeningnummer BE27 7360 4415 5373. De dag zelf betaal je 8 euro.

De uitzendingen zijn te volgen op Stadsradio Tienen 107.7 FM, Radio Touring 105 FM, Stadsradio Aarschot 107.6 FM en Stadsradio Leuven 104.9 FM.

De partners lanceren nu al een oproep naar inwoners, verenigingen, scholen, bedrijven en andere organisaties om acties op touw te zetten die geld in het laatje kunnen brengen voor deze mooie doelen.

Meer info: www.glazenuistienen.be 
Rek.nr.: BE 27 7360 4415 5373

Meer dan dertig evenementen in de Skibar

Voor de derde keer op rij vind je tijdens ‘Wintermagie in Tienen’ de Skibar op de Grote Markt. De vzw Tienen Beweegt creëert er de perfecte ontmoetingsplaats in aanloop naar het einde van het jaar, maar ook om meteen stevig uit te pakken in 2018. De wintertent heeft een oppervlakte van 310 m² met een aangename buitensfeer. Je kan er genieten van aperitiefjes en culinaire hapjes.

In totaal is de Skibar vanaf vrijdag 8 december ’17 30 dagen open met 37 evenementen: van Winterbarbeque tot Nieuwjaarsfuif, van ‘White Sensation’ tot ‘We Love the 90's’. De lokale handelaars krijgen de gelegenheid om te participeren in de evenementen.

Meer info: www.skibar.be

Wintershopping

Zoek het deze periode zeker niet te ver voor je feestaankopen. In de Tiense handelszaken maak je dankzij Kom Winkelen in Tienen/KWIXX tijdens Wintermagie kans op mooie prijzen. Zo worden er een Mercedes A-klasse, twee flatscreen tv’s en zeven Sweet Tienen.kadobonnen ter waarde van 500 euro weggegeven.

Bij elke aankoop ontvang je een deelnameticket om te raden hoeveel suikerklontjes er in de Mercedes A-klasse zitten die op de Grote Markt staat. Het aantal kan je invullen op www.wintershopping.be. De winnaar van de wagen wordt bekendgemaakt op zondag 7 januari '18 om 15.00 uur op de Grote Markt.

In de Leuvensestraat en Nieuwstraat en op de Hennemarkt klinkt vrolijke kerstmuziek en alle winkelstraten worden feestelijk aangekleed met rode lopers en feestverlichting.

De winkels openen speciaal voor jou de deuren op zondag 17 december (van 14.00 tot 18.00 uur) en op zondag 24 en 31 december (van 10.00 tot 17.00 uur). Bovendien kan je tijdens de laatste drie weekends van december ook gratis parkeren in het volledige stadscentrum.

Tienen klinkt op 2018

Op zondag 7 januari ’18 zet de stad Tienen het nieuwe jaar feestelijk in met ‘Tienen klinkt op 2018’. Van 11.00 tot 13.30 uur zijn alle Tienenaars welkom op de Grote Markt voor een hapje en een drankje. Inschrijven is niet nodig. Enkel je goede humeur en dansschoenen zijn vereist.

Programmabrochure en website

Wie het volledige programma van ‘Wintermagie in Tienen’ wil raadplegen, kan vanaf eind november terecht op www.wintermagietienen.be. Programmaboekjes zijn binnenkort verkrijgbaar bij de stadsdiensten en handelszaken in Tienen.  

Contact