Tijdelijk eenrichtingsverkeer Oplintersesteenweg vanaf 18/03

13
maart
2019

In de periode van maandag 18 maart t/m donderdag 18 april ‘19 worden de verzakte riooldeksels en de wegverharding vernieuwd en op hoogte gebracht op het fietspad langs beide zijden van de Oplintersesteenweg (gedeelte vanaf de rotonde ter hoogte van de Houtemstraat en de Huiskensstraat). Hiervoor worden een aantal verkeersmaatregelen genomen.

Eénrichtingsverkeer richting stadscentrum

Tijdens deze werken wordt telkens één helft van de rijweg afgesloten voor het verkeer. Tussen de Huiskensstraat en de rotonde ter hoogte van de Houtemstraat, wordt tijdelijk éénrichtingsverkeer richting stadscentrum ingevoerd. Het verkeer richting Oplinter wordt omgeleid via de Slachthuisstraat, het Industriepark, de Utsenakenweg en de Huiskensstraat. Het fietsverkeer naar Oplinter kan de fietsroute Rode Kruislaan-Hamelendreef-Halfboomken-Kopstraat-Huiskensstraat gebruiken.

Openbaar vervoer

Het busverkeer in de richting van Oplinter zal een omleiding volgen via de Sliksteenvest, Leopoldvest, Slachthuisstraat, Industriepark, Utsenakenweg en Huiskensstraat. Alle haltes langs de omleidingsweg worden bediend en er zal een tijdelijke halte worden geplaatst op de Oplintersesteenweg ter hoogte van de Huiskensstraat. Het busverkeer richting Tienen blijft de huidige reisweg volgen.

Contact