Opening Heldenland op 20/05

Affiche HeldenlandOp zondag 20 mei ’18 is het zover: dan opent Heldenland officieel de deuren. De voorbije twee weken kon jong Vlaanderen de opbouw van de spectaculaire speeltuin al volgen tijdens het gelijknamige programma op Ketnet. Met een marktaandeel van 37 % zijn de uitzendingen een kijkcijferhit. De opening wordt dus beslist tsjik tsjak vollenbak in Tienen.

Op het programma

Wat wordt er voorzien? De speelvogels krijgen het gezelschap van de Ganzenfanfare en de steltenlopers van Circus Atelier Salto en worden warm begroet door het Heldenonthaalteam.

Het kunstenaarscollectief Katakrak brengt met ‘l'Animalada’ 26 kunstige volksspelen met zich mee vanuit Spanje. Goochelaar Ijsco Ali deelt ijsjes uit, er zijn gekke attracties zoals de luie wip en de bellenblaasfiets en Ketnet is present met een promoteam. Daarnaast zorgen de Techniek- en Wetenschapsacademie en de jeugddienst voor doorlopende workshops en kan men zich tot een echte held laten omtoveren aan de grimeerstands.

De topattractie wordt natuurlijk Heldenland zelf, waar de echte Ketnethelden Maureen, Dempsey, Sieg en Nico de vlag uithangen.  

Toegankelijkheid voor personen met een beperking

Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de toegankelijkheid op het evenement voor personen met een beperking:

  • de bestaande kiss 'n ride-zone op het Sint-Jorisplein (ter hoogte van zaal Manege) wordt voorbehouden voor personen met een beperking. Een parkeerkaart is noodzakelijk. 
  • Het sanitair van de Heldenbar is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Een flink stuk van de animatie vindt plaats langs een asfaltweg en is dus bereikbaar voor bezoekers met een rolstoel. 
  • Je mag een eigen klapstoeltje meebrengen naar de opening. Assistentiehonden zijn ook welkom op het event.
  • Aan de Rode Kruisstand kan je steeds terecht met alle vragen over toegankelijkheid tijdens het openingsfeest. 

Heb je nu een vraag over toegankelijkheid? Neem dan contact op met de dienst evenementen via evenementen@tienen.be of 016 80 56 62.


Parkeren

De opening van Heldenland zal veel kijklustigen lokken. Daarom raden we iedereen aan om zoveel mogelijk de fiets of het openbaar vervoer te nemen of te voet af te zakken naar het Martelarenplein. Parkeren kan gratis op het nabijgelegen Sint-Jorisplein, op de parking aan het station van Tienen (Grijpenlaan/Vierde Lansierslaan) en op de parking van de VIA basisschool in de Waaibergstraat.

Contact