Nieuwe inhoud pmd-zak vanaf 01/03

16
februari
2021
Pagina 14 - PMD-zak

Vanaf 1 maart '21 voert EcoWerf, samen met Fost Plus, de nieuwe blauwe pmd-zak in. Alle inwoners van Tienen krijgen deze week een folder in de brievenbus met meer uitleg.

De bekende blauwe kleur van de pmd-zak blijft, alleen de inhoud wijzigt. De ‘P’ van pmd staat dan niet meer voor ‘Plastic flessen en flacons’, maar voor alle plastic verpakkingen: plastic schaaltjes, potjes, tubes, folies … Daarom haalt EcoWerf de gemengde plastic in de roze zak vanaf maandag 1 maart '21 niet meer op.

Om het overschot aan roze zakken te beperken, mag je vanaf 1 maart t/m 31 mei '21 de roze zak gebruikt worden voor de ophaling van pmd, op voorwaarde dat de roze zak gevuld wordt volgens de nieuwe pmd-sorteerregels. Heb je nog een volledige rol roze zakken, dan kan je deze tussen 1 maart en 31 mei '21 binnenbrengen in het recylcagepark. Het bedrag van 2,50 euro/rol wordt op de DifTar-rekening gezet. Enkel volledige rollen worden teruggenomen, geen losse roze zakken.

Dankzij de nieuwe blauwe pmd-zak wordt sorteren nog eenvoudiger. Alle plastic verpakkingen, plastic flessen en flacons, drankkartons en metalen verpakkingen kunnen vanaf 1 maart '21 in één zak. Vanaf dan worden alle ingezamelde verpakkingen naar een nieuwe geavanceerde installatie gevoerd, om daar te worden uitgesorteerd in 14 fracties voor het recyclageproces.

Contact