Muziek, theater en movie open air

Muziek, theater en move open airEen openluchtconcert of theatervoorstelling meepikken, kan elke vrijdagavond op de site van het Oud College. Wij programmeren enkele toppers voor jou.

Wil je het weekend op een fijne manier afsluiten, dan kan je in het Vianderdomein elke zondag terecht voor een reeks concerten én filmvertoningen.

De zomer afsluiten doen we met Circus Ronaldo in de Manege, een mix van theater, circus en poëzie.

Tickets zijn beschikbaar via deze link en aan de balie in het Vrijetijdscentrum. 

Programmatie 

Oud college

Berperkt aantal plaatsen. De ticketverkoop start zaterdag 12 juni '21 om 09.00 uur

Vianderdomein 

Je koopt op voorhand tickets aan 5 euro. Ter plaatse kan je je tickets inruilen voor drankbonnetjes (enkel de dag zelf geldig). De plaatsen zijn beperkt. Reserveer dus tijdig! De ticketverkoop start zaterdag 12 juni '21 om 09.00 uur.

Manege

  • Circus Ronaldo - vrijdag 10 en zaterdag 11 september om 20.15 uur, zondag 12 september '21 om 17.00 uur

Berperkt aantal plaatsen. De ticketverkoop start zaterdag 12 juni '21 om 09.00 uur.

Gedetailleerde info

Zannemie en de bende

Animatie: Circus Atelier Salto

Zondag 4 juli '21 om 15.30 uur - Vianderdomein
Tickets: € 5 (ticket omruilbaar voor drankbonnetjes de dag zelf)

Zannemie en de bende

Zannemie en de bende gaat op muzikale roadtrip. Met een lading gloednieuwe muziek, zottigheden en verfrissende miniverhalen. Puree kan je bij ons niet eten, maar moet je doen (huh?). Stil blijven klinkt bij Zannemie nogal uitbundig en zwemmen doet ze op het droge. Zoals gewoonlijk doet ze dat samen met Veston, Toetermans, Klopterop en d’Onderlaag. Een bende om ‘a’ en ‘i’ en ‘u’ tegen te zeggen.

Voorprogramma: Circus Atelier Salto leidt deze namiddag acrobatisch in.

Bestel hier je tickets!

 

Ronny Mosuse

Vrijdag 9 juli '21 om 20.15 uur - Oud College
Tickets: € 15

Ronny Mosuse

Ronny Mosuse werd na de Rock Rally van 1988 samen met zijn broer Robert opgepikt door Bart Peeters om The Radios op te richten. Met 'She goes nana' en 'I’m into folk' zette hij twee belpopklassiekers op zijn actief. Tevens bracht hij vijf soloalbums uit: twee in het Engels, drie in het Nederlands. Daarnaast maakt hij furore met zijn rockende alter ego Sylvain Aertbeliën bij The Clement Peerens Explosition. Onlangs was hij nog op het scherm in de reeks ‘Liefde voor Muziek’.

 

Bestel hier je tickets!

 

BAM

Zondag 11 juli '21 om 20.15 uur - Vianderdomein
Tickets: € 5 (ticket omruilbaar voor drankbonnetjes de dag zelf)

BAM

BAM heeft een allesbehalve alledaagse bezetting. Met verrassende percussie en een wervelende saxofoon, steken de drie mannen populaire muziek van vroeger en nu in een nieuw jasje. Soms intieme luistermuziek, dan weer een mix van dansbare klassiekers. Het publiek herkent nummers van Bakermat, Macklemore, David Guetta, Sting, Rihanna, The Beatles, enz. BAM heeft ondertussen meer dan 200 shows in binnen- en buitenland op het actief.

Bestel hier je tickets!

 

Slips Inside - Okidok

Vrijdag 16 juli '21 om 20.15 uur - Oud College
Tickets: € 15

Slip Inside

Pierrot en Marcel hebben lichamen om van te dromen: gespierd, elegant, knap en vaardig. Daarenboven zijn ze overtuigd van hun eigen grenzeloze kwaliteiten. Met een straffe demonstratie willen ze iedereen van hun kunnen overtuigen.
In een voortdurende strijd proberen ze elkaar te overtroeven met uitzonderlijke krachttoeren en behendigheidsoefeningen.
De flaters van Pierrot en de blunders van Marcel leveren heerlijk hilarisch bewegingstheater op.
Eén uur lachen geblazen, zonder woorden, en met tweemaal niets. Circustheater voor iedereen van 8 tot 108 jaar.

Okidok behoort al jaren tot de top van de internationale humoristische circusacts.

Bestel hier je tickets!

 

Jasper Erkens (solo)

Support: Mats

Zondag 18 juli '21 om 20.15 uur - Vianderdomein
Tickets: €5 (ticket omruilbaar voor drankbonnetjes de dag zelf)

 Jasper Erkens

Jasper Erkens is amper 28 en heeft er al een rijk gevuld parcours opzitten. Hij was pas 15 toen hij zijn eerste plaat releaste. Hij speelde als jongste solo-artiest ooit op Rock Werchter en veroverde een plek als support van Adele, die hem prompt wat moederlijke raad gaf: "Schrijf je in aan de BRIT school in Londen.” Erkens liet het zich geen twee keer zeggen en vertrok op muzikale queeste aan de andere kant van het kanaal. Intussen woont Erkens reeds vijf jaar in Amsterdam en bracht hij onlangs zijn derde album 'Limbo Terminal’ uit.

Voorprogramma: Het begon voor Mats Tuerlinckx uit Bunsbeek allemaal als straatmuzikant al pendelend met z'n gitaar tussen de straten van Leuven en Hasselt. Na optredens op Pukkelpop en een succesvolle deelname aan 'The Voice' staat hij nu klaar om Tienen te veroveren. Mats pakt het publiek in met eigen nummers, maar ook covers van onder andere zijn favoriete artiest: Ed Sheeran.

Bestel hier je tickets!

 

Kamagurka

Vrijdag 23 juli '21 om 20.15 uur - Oud College
Tickets: € 15

Kamagurka

Al te vaak wordt er door allerlei lieden geopperd dat er grenzen zijn aan de humor. In deze show zet Kama die redenering voor paal door te stellen dat er vooral grenzen zijn aan de ernst. Dit doet hij door er een interactieve voorstelling van te maken, waarbij hij de reacties van het publiek als vliegwiel voor de show gebruikt. Al de grote en de kleine problemen van nu passeren de revue en worden door de genadeloze Kamagurkiaanse mangel gedraaid, om op het einde te stoten op de échte grenzen van de ernst …

Bestel hier je tickets!

 

Movie Open Air: Missing Link (6+)

Zondag 25 juli '21 om 15.30 uur - Vianderdomein
Tickets: € 5 (ticket omruilbaar voor drankbonnetjes de dag zelf)

Missing Link

De charismatische avonturier Sir Lionel Frost is stomverbaasd wanneer hij diep in de Amerikaanse bossen de ontbrekende schakel tussen aap en mens ontdekt. Deze toepasselijk genaamde Link is echter allesbehalve een monster. Hij is verrassend slim en charmant, maar ook eenzaam omdat hij alleen leeft en niet weet waar hij vandaan komt. Bijgestaan door de temperamentvolle avonturier Adelina Fortnight, gaan Link en Sir Lionel op een razend spannend avontuur op zoek naar Link's lang verloren familie: de Yeti's.
Nederlands gesproken met stemmen van o.a. Matteo Simoni.

Bestel hier je tickets!

 

Movie Open Air: Joker

Zondag 25 juli '21 om 20.15 uur - Vianderdomein
Tickets: € 5 (ticket omruilbaar voor drankbonnetjes de dag zelf)

Joker

JOKER draait om de iconische aartsvijand van Batman. In Gotham City probeert Arthur Fleck, die op straat en in kinderziekenhuizen als clown optreedt, door te breken als stand-upcomedian. Hij woont samen met zijn moeder Penny in een achterstandswijk. Arthur lijdt aan een aandoening waardoor hij regelmatig en op ongepaste tijdstippen oncontroleerbare lachbuien krijgt. Voor zijn behandeling rekent hij op een sociale dienst die hem van medicijnen voorziet.

Bestel hier je tickets!

 

Senne Guns

Vrijdag 30 juli '21 om 20.15 uur - Oud College
Tickets: € 15

Senne Guns

'Opus 3' is het cabaretdebuut waarin pianist en zanger Senne Guns kleine verhalen vertelt en grote dromen filosofeert, terwijl hij tussendoor de muziek én zichzelf fileert. 'De Goudvis' wordt oud en kleine kinderen worden groot. Hoe deed Mozart dat in godsnaam, een requiem componeren en tegelijkertijd de wasmachine aansluiten, terwijl Wolfgang Junior de kamer bijeen krijste? Met een unieke mix van humor, muziek en absurdisme was 'Opus 3' goed voor een finaleplek en tweede plaats op het prestigieuze Leids Cabaretfestival 2019.

Bestel hier je tickets!

 

Pascale Platel

Vrijdag 6 augustus '21 om 20.15 uur - Oud College
Tickets: € 15

Pascale Platel

Een wilde bloemlezing: waarom wij leven, lijden, verlangen, waar we naartoe gaan, waarom de vrijheid in de gebondenheid ligt, de waarheid, wat echte liefde is, waarom je broek vandaag zo spant terwijl ze gisteren nog knussig los zat… Ik weet het omdat het mij werd doorgegeven via de oude en de iets jongere meesters, de wijzen, de filosofen, tjiens.

PS: En lees je Grieken! (Alles wat erna komt, is een afkooksel)

Pascale Platel haalt een tiental klassieke filosofen van onder het stof. Maar in deze voorstelling is ze, analoog met het Penséeviooltje, vooral haar wilde, spontane zelf.

Bestel hier je tickets!

 

Radio Oorwoud

Animatie: Circus Atelier Salto

Zondag 8 augustus '21 om 15.30 uur - Vianderdomein
Tickets: € 5 (ticket omruilbaar voor drankbonnetjes de dag zelf)

Radio Oorwoud

Radio Oorwoud, een bende strijdlustige rakkers vol wilde ideeën, staat klaar om de wereld terug groen te kleuren! Met een rugzak vol straffe songs en verhalen trekken ze ten strijde voor natuur en leven op onze planeet! Terwijl de zaadbommen knallen en de kinderen worden opgeroepen om vuil, vuiler, vuilst te worden, knippen de Egels of Death Metal almaar meer gaten ‘in den draad’. Bereid je voor op rock-'n-rolltheater voor kinderen van 7 tot 77 jaar gebracht door 4 muzikale klasbakken.


De beestenbende wordt vakkundig ingeleid door Circus Atelier Salto.

Bestel hier je tickets!

 

David Galle & Roosje Pertz

Vrijdag 13 augustus '21 om 20.15 uur - Oud College
Tickets: € 15

David Galle

A World of Comedy. David Galle is 15 jaar actief als standup-comedian en won in 2009 de felbegeerde 'Comedy Casino Cup' op Canvas. Daarnaast was hij o.m. te zien in de zondagavondprogramma's 'De Kazakkendraaiers' en 'Twee tot de Zesde Macht' (één), en acteerde hij in het sketchprogramma 'Echt niet oké' (één) en de successerie 'Bevergem' (Canvas).

In 2018 besliste Roosje Pertz om eens op een podium te zeggen wat ze dacht. Dat bleek pure comedy te zijn. Haar rake observaties vallen in de smaak bij een breed publiek. Goedgezind en flink, maar niet té braaf. Roosje gidst je met haar aparte blik langs de geijkte paadjes van de middenklasse.

Bestel hier je tickets!

 

Lili Grace 

Support: Bonnie & Clyde

Zondag 15 augustus '21 om 20.15 uur - Vianderdomein
Tickets: €5 (ticket omruilbaar voor drankbonnetjes de dag zelf)

Lili Grace

Zomer 2017. Dienne en Nelle Bogaerts (Lili Grace) besluiten om de meest dissonante gebeurtenis in hun leven – het verkeersongeval van hun broer - om te zetten in muziek. Na twee jaar schrijven, schrappen en schaven is 'Silhouette' klaar: de plaat die al heel lang op de zusjes Bogaerts zat te wachten. Negen nummers, één verhaal: hoe verteer je als kind een gebeurtenis die zelfs door volwassenen niet wordt begrepen? Wie is dat silhouet in het ziekenhuisbed waarvan iedereen zegt dat het je broer is? Wat zién comapatiënten door hun gesloten ogen? Waar is God wanneer je hem nodig hebt? Kan je iemand met een vislijn weer uit zijn slaap hengelen? En vooral: hoe verwerk je het verlies van iemand die niet dood is?

Voorprogramma: Bonnie & Clyde is het nieuwe, muzikale project van Riet Crols en Koen Deca. Het voorbije half jaar werkten ze aan eigen nummers, zichzelf begeleidend op piano, gitaar en wat elektronica. Beiden ademen muziek. Het heeft iets mysterieus, deze twee samen on stage. De songs kleuren tegelijk donker en liefdevol; teksten zijn vermoedelijk waargebeurd. Ook enkele covers passeren in de set maar steeds weer met die eigen ‘Bonnie & Clyde’ feel.

Bestel hier je tickets! 

 

School is cool

Vrijdag 20 augustus '21 om 20.15 uur - Oud College
Tickets: € 20

School is cool album cover

School is Cool is een barokpop band die in 2010 Humo’s Rock Rally won. Hun eerste single ‘New Kids in Town’ veroverde meteen de radio. De voorbije 10 jaar toerden ze doorheen heel Europa. Ondertussen heeft de band verschillende hits op zijn palmares en is hij toe aan het vierde album ‘Things that don’t go right’.

Bestel hier je tickets!

 

Trio Dhoore

Support: Ampersand 

Zondag 22 augustus '21 om 14.00 uur - Vianderdomein
Tickets: € 5 (ticket omruilbaar voor drankbonnetjes de dag zelf)

Trio Dhoore

Met een ongeremd enthousiasme en een grote liefde voor akoestische muziek creëren Ward, Hartwin & Koen Dhoore een eigen muzikaal verhaal dat door het folk- en wereldmuziek circuit warm onthaald wordt in zowel binnen als buitenland. Hun muziek klinkt folky, soms filmisch, modern in zijn eenvoud, maar altijd met veel ruimte voor eigen invulling van de luisteraar. Accordeon, draailier en gitaar verstrengeld tot een atypische sound.

Voorprogramma: Ampersand speelt liedjes zonder tekst, filmmuziek zonder film en wereldmuziek uit een nog te ontdekken werelddeel. Fragiele melodieën en opzwepende ritmes wisselen elkaar af, meeslepend en fantasierijk.

Bestel hier je tickets!

 

ROBtv-vertellingen

Dinsdag 24 augustus '21 om 20.15 uur - Oud College
Tickets: € 5 (ticket omruilbaar voor drankbonnetjes de dag zelf)

ROB-vertellingen

 

Na de succesvolle editie in 2019, pakt ROBtv ook in 2021 uit met vertellingen. Veerle Malschaert is gastvrouw van dienst. Ze nam in 2006 deel aan de 'Comedy Casino Cup' van Canvas en werd gekozen als een van de vijf halvefinalisten. Sindsdien toert ze in Vlaanderen als comédienne met haar eigen one womanshows.

Bestel hier je tickets!

 

Movie Open Air: Trolls Wereld Tour (6+)

Zondag 29 augustus '21 om 15.30 uur - Vianderdomein
Tickets: € 5 (ticket omruilbaar voor drankbonnetjes de dag zelf)

Trolls wereld tour

In een avontuur dat hen veel verder brengt dan wat ze al eerder wisten, ontdekken Poppy en Branch dat ze maar één van de zes verschillende Troll-stammen zijn, verspreid over zes verschillende landen en toegewijd aan zes soorten muziek: Funk, Country, Techno, Classical, Pop en Rock. Hun wereld staat op het punt om veel groter en veel luider te worden. Nederlands gesproken.

Bestel hier je tickets!

 

Movie Open Air: Tenet

Zondag 29 augustus '21 om 20.15 uur - Vianderdomein
Tickets: € 5 (ticket omruilbaar voor drankbonnetjes de dag zelf)

Tenet

Slechts gewapend met één woord - Tenet - moet de Protagonist de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd. Niet tijdreizen, maar Inversie.

Bestel hier je tickets! 

 

Han Solo

Vrijdag 3 september '21 om 20.15 uur - Oud College
Tickets: € 15

Han solo komt deze zomer gevaccineerd naar je toe met een flitsende show, die brandend actueel is! Kom naar Han solo’s mobilhome en lach zoals nooit tevoren, in openlucht en veilig. Een coronajaaroverzicht in de zomer, geheel op de wijze van Han Solo, waarbij hij de accuraatheid van de Wetstraat onder de loep neemt met zijn rake observaties en grappige nummers en dit niet enkel over corona … want zeg nu zelf, die digitale meters, dat kan er toch ook nog bij.

Bestel hier je tickets!

 

Ertebrekers

Zondag 5 september '21 om 20.15 uur - Oud College
Tickets: € 20 

Ertebrekers

Ertebrekers? Jawel, de West-Vlaamse tegenhangers van Heartbreakers, is een Gentse groep die opgericht werd door oude bekenden Flip Kowlier, Jeffrey Jefferson en Peter Lesage. De groep heeft zwart bloed (funk, hiphop, soul) en drukt zich uit in een redelijk universeel verstaanbaar West-Vlaams.

Bestel hier je tickets!

 

Circus Ronaldo

Vrijdag 10 september om 20.15 uur, zaterdag 11 september om 20.15 uur, zondag 12 september om 17.00 uur - Manege
Tickets: € 20

Circus Ronaldo

Sono Io? Vader en zoon. Twee clowns op zoek naar hun gelijkenis. Op zoek naar ieders eigenheid. Wat hen scheidt en wat verbindt. Het wordt een intense zoektocht naar een zuivere weerspiegeling. Want beiden dragen ze hun eigen masker. Het masker van een vader dat alle twijfels, verdriet en zelfs de kleinste zwakheid verbergt. Het masker van een zoon dat nog heel kneedbaar is, maar toch al elke kwetsbaarheid van een kind verbergt. En dat wordt een grappige herkenbare zoektocht. Maar ook meeslepend en ontroerend. Want het staat geschreven in de geschiedenis van de mensheid: “Tussen een vader en een zoon ligt de diepe ravijn van hun gelijkenis.” Met Danny Ronaldo en zoon Pepijn.

Deze voorstelling is geschikt voor toeschouwers vanaf 10 jaar.

Bestel hier je tickets!