Mascarponetaartje met bessen

Chef GodisonWie de drukte van de stad wil ontvluchten, heeft er met brasserie Godison in Goetsenhoven een te koesteren adresje bij. Tijdens de zomer kan je er op het zonovergoten terras genieten van de dagverse schotels met seizoensproducten die chef Glenn Engelbosch uit zijn potten tovert. Voor deze zomereditie van Tiens ging hij aan de slag met fruit van de StadsAkker.

Mascarponetaartje met bessen

Benodigdheden voor 4 personen


Laag 1
12 bastognekoekjes of droge koekjes naar keuze • 50 g gesmolten boter • fijngeraspte zeste van een sinaasappel

Verkruimel de koekjes zeer fijn met een cutter of met de hand en meng er de zeste en gesmolten boter door. Verdeel dit mengsel in 4 glazen en druk een beetje aan.

Laag 2
Merg van 1 vanillestok • 2 eierdooiers • 150 g mascarpone • 100 g suiker • 200 g zure room met 40 % vetgehalte

Klop de mascarpone, dooiers, suiker en vanille samen romig tot de suikerkristallen volledig zijn opgelost. In een aparte kom klop je de zure room op tot er zachte pieken aan je klopper hangen. Spatel de inhoud van beide kommen rustig samen. Verdeel dit over de glazen en laat twee uur opstijven in de koelkast.

DessertjeLaag 3
250 g gemengde bessen • fijngeraspte zeste • sap van 1 limoen • 50 g suiker • 2 blaadjes gelatine

Laat de gelatine minstens 5 minuten weken in koud water. Warm ondertussen de bessen, de suiker, het limoensap en de zeste samen op tot aan het kookpunt. Haal van het vuur. Knijp het water uit de gelatine en roer dit onder de warme vruchten. Mix alles glad. Als je niet van pitjes houdt, kan je deze eruit zeven. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur alvorens dit over de glazen te verdelen. Laat nog een tweetal uur opstijven. Werk af met enkele verse besjes, chocoladedecoratie naar keuze, kleine takjes munt of frisse groene zoethoutscheutjes.


Godison, Goetsenhovenplein 1 in Tienen, tel 016 41 34 00, info@godison.be, www.godison.be - Open elke dag vanaf 11.00 uur.