Oktober is 'Maand van de borstkanker'

16
september
2019

Oktober is de maand van het bevolkingsonderzoek tegen borstkanker. Ben je een vrouw tussen de 50 en 69 jaar oud? Neem deel aan het bevolkingsonderzoek en laat je screenen.

In juni 2001 startte de Vlaamse overheid met het bevolkingsonderzoek borstkanker. Het onderzoek moedigt vrouwen van 50 tot en met 69 jaar aan om elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen. Een screeningsmammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt. 

Borstkanker kan al in een vroeg stadium worden ontdekt. Daardoor is het één van de ziekten die in aanmerking komen voor een bevolkingsonderzoek. Tijdig opsporen is belangrijk. Doordat de ziekte vroeger wordt vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een zwaardere behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter. 

Meer weten over het bevolkingsonderzoek? Bel gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op 0800 60 160 tussen 09.00 en 12.00 uur en 13.00 en 16.00 uur, mail naar info@bevolkingsonderzoek.be, of surf naar www.bevolkingsonderzoek.be/borstkanker.