Lions Reuzenrad komt naar Tienen!

24
februari
2017

50 jaar Lions Club, 50 jaar initiatieven ten voordele van welzijnsorganisaties en andere sociale projecten. In 2017 mag dat gevierd worden. Precies 11 jaar nadat Tienen Draait Rond het hen voordeed, haalt Lions Club Tienen opnieuw het reuzenrad naar onze stad. Dit samen met Tienen Draait Rond, de stad Tienen en talloze sponsors.

Lions Club Tienen maakt deel uit van één van de grootste serviceclubs ter wereld, Lions Clubs International, goed voor 1,35 miljoen leden en 100 jaren op de teller. De Tiense serviceclub telt een vijftigtal leden en kan terugblikken op een indrukwekkende reeks van sociale en culturele realisaties in de regio. Denk maar aan de ondersteuning van Huis in de Stad en de uitdeling van kerstpakketten i.s.m. de lokale welzijnsorganisaties. Ter gelegenheid van haar 50ste verjaardag pakt Lions Club Tienen groots uit. Naast het feit dat maar liefst vijf organisaties een cheque van 10.000 euro overhandigd zullen krijgen, haalt de serviceclub, samen met Tienen Draait Rond en de stad Tienen, het 'Lions Reuzenrad' naar Tienen.

Van vrijdag 31 maart t/m maandag 17 april '17 torent het 50 meter hoge rad boven onze Grote Markt uit, sfeervol omkaderd met meer dan 30 evenementen en optredens. Op de affiche staan namen zoals Belle Perez, Roel Vanderstukken & De Corsari's, ABBA4U, Okselvocht, Motown Supremacy, Back To Amy en, top of the bill voor het jonge volkje, Ghost Rockers. Alle optredens vinden plaats op de Grote Markt en zijn volledig gratis.

In de schaduw van het Lions Reuzenrad wordt de Lions 50 Bar opgesteld. Ook in deze bar is het gezellig vertoeven en vinden er activiteiten plaats (gin tasting, Paasbrunch, sushidag, showcooking, de Minions op bezoek, ...).

Tijdens het weekend van vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 april '17 houdt de Lions Club haar jaarlijkse wijndegustatie. Een groot vuurwerk vormt het schitterende decor wanneer het Lions Reuzenrad zijn voorlaatste avond ingaat.

Op Paasmaandag maakt de Lions Club een vaste en (ont)spannende afspraak met prachtige wegen en pittoreske landschappen tijdens de OVAT Drivers Challenge. En voor wie er maar niet genoeg van kan krijgen, is er van vrijdag 24 februari tot en met vrijdag 21 april '17 de miniatuurversie van het reuzenrad in het Toeristisch infokantoor. Kortom, de lente gaat in Tienen wervelend van start!

De stad Tienen neemt in dit verhaal de promotionele campagne en de logistieke ondersteuning voor haar rekening. Een overzicht van alle activiteiten is terug te vinden op www.lionsreuzenrad.be en in de programmabrochures die in de loop van de maand maart via de handelaars verdeeld worden. Vzw Tienen Draait Rond doet een duit van 15.000 euro in het zakje en sluit met het reuzenrad haar werking af zoals deze van start ging. De cirkel is rond.

Banner Reuzenrad