Lijst feestmateriaal uitleendienst uitgebreid

6
juni
2019

De stad Tienen wil verenigingen en andere organisatoren nog meer ondersteunen bij het opzetten van evenementen. Daarom werd de lijst van feestmateriaal dat bij de technische dienst ontleend kan worden uitgebreid. Naast een sanitaire wagen, kan ook het mobiel podium voortaan voor grotere evenementen aangevraagd worden.

De stad Tienen wil het samenkomen en ontmoeten van mensen stimuleren. Verenigingen en organisatoren van evenementen kunnen bij de uitleendienst van de technische dienst terecht voor het ontlenen van allerlei feestmateriaal tegen een democratische prijs. Dit gaat van nadarhekken tot podiumelementen, tafels, en stoelen, enz.

Om deze organisatoren nog beter te ondersteunen, werd de lijst met uit te lenen materialen geactualiseerd en aangevuld. Zo kunnen organisatoren van evenementen en buurtfeesten nu ook partytentjes, evenementenkits en een gloednieuwe mobiele sanitaire unit aanvragen. Vooral naar deze laatste was er veel vraag. Organisatoren van een groot buurtinitiatief kunnen voortaan ook één keer per jaar het mobiel podium ontlenen. Tot hiertoe werd dit enkel voor de eigen evenementen van de stad ingezet.  

De werking van de uitleendienst zal in een volgende fase verder geoptimaliseerd worden. Zo wil de stad het reglement in overleg met organisatoren aanpassen, inzetten op digitalisering van de aanvragen en eventueel bekijken of de uitleendienst van de jeugddienst en deze van de technische dienst samengevoegd kunnen worden.

Meer info over het uit te lenen feestmateriaal kan je hier terugvinden.

Contact