Lezing 'De zes levens van Anne Frank'

4f79d267-d761-4021-b07d-64376fd81f0f.jpeg Tijdens deze lezing kom je meer te weten over het leven van Anne, de omstandigheden van de jaren '30, de verschrikking van de Holocaust, de betekenis van Anne nu en voor opvoeding en onderwijs. Een ideale activiteit om met het gezin te doen, maar ook andere geïnteresseerden zijn zeer welkom!

Doelpubliek: kinderen (vanaf 10 jaar) en volwassenen.

Anne Frank was een joods meisje dat tijdens de tweede wereldoorlog leefde in Amsterdam. Tijdens de bezetting werden Joden door de Nazi’s opgepakt en naar kampen getransporteerd. De papa van Anne besloot om onder te duiken in het achterhuis van zijn handelszaak. Daar leefden de joodse familie, met nog andere onderduikers, gedurende 2 jaar in grote spanning. Anne scheef in haar dagboek over haar angst, over haar verlangens en haar boosheid. Jammer genoeg werden de onderduikers ontdekt, opgepakt en getransporteerd naar Polen waar ze allemaal stierven, behalve de papa van Anne. Het dagboek werd gered en de papa zorgde ervoor dat het werd uitgegeven. Zo leeft Anne nu nog voort doordat duizenden haar dagboek kunnen lezen.

Spreker Rudi Boelen is pedagoog-docent aan de lerarenopleiding ‘bachelor lager onderwijs’ van de UC Leuven-Limburg (www.ucll.be) waar hij o.a. verantwoordelijk is voor de opleidingsonderdelen over diversiteit, kinderrechten, herinneringseducatie, omgaan met kansarmoede, reflecterend leren. Verder geeft hij lezingen over kinderrechten wereldwijd.

Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van de rondreizende tentoonstelling 'Anne Frank - Laat me mezelf zijn' i.s.m. Lions Club Tienen en de stad Tienen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

wo 7 maart 2018 van 15.00 tot 16.30 uur

Waar

Bibliotheek Tienen

Grote Markt 3
3300 Tienen

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Organisatie en contact

Bibliotheek Tienen

Grote Markt 3
3300 Tienen