Laat je buurt bubbelen tijdens de zomermaanden

26
juni
2020

‘Buurtbubbels’, een onderdeel van ‘Zomeren in Tienen’, is een nieuw initiatief waarmee de stad in tijden van corona kleinschalige buurtinitiatieven wil promoten. Wijkraden, straatverenigingen of een tijdelijke groepering van inwoners (min. 20 personen) kunnen deze zomer drie keer gebruikmaken van een toelage van max. 150 euro of een animatiepakket.

Met het project ‘buurtbubbels’ wil de stad haar inwoners in tijden van corona alle tools in handen geven om de zomervakantie op een fijne manier in de eigen straat, wijk of buurt door te brengen. Eerder bestond al de mogelijkheid om 3 x per jaar een toelage te verkrijgen voor het organiseren van een klein buurtinitiatief. Dit wordt nu uitgebreid met verschillende animatiepakketten.

Er is keuze uit de volgende pakketten (er zijn meerdere pakketten tegelijkertijd beschikbaar):

Artistiek pakket - Lokaal talent

Laat je buurt op en top genieten en boek een optreden, voorstelling of workshop verzorgd door Tiens talent. Maar liefst 25 verschillende acts gingen in op de oproep van de dienst toerisme en evenementen om de inwoners te entertainen tijdens de zomermaanden. Op muzikaal vlak kan je kiezen voor optredens van A band of lazy angels, Bonkitasi, Captain Sugar & The Daddies, De eerste van mei, GittaQuin, Gudinöv, iCE KiNG, Les Barons, Lodder & Koenkel, Meet at dawn, Mike & Andrea, Rudy Sullivan, Salade de fruits, Swinckle Brothers, The Orpheus, Twee, Venus panic en Ich Ejà en Déjà en Déjà!

Theater en vertelkunst is er met The Broken Circle Breakdown, Drakenstaart, Fred Versonnen vertelt …, Gui Nijs, Patrick Nijs & Wim Menheer, Jømel, Kan het zijn?, Radio Titanik en Vluchtkastelen.

Een overzicht van alle deelnemende artiesten vind je hier. Neem zelf contact met de artiesten en maak de nodige afspraken. De stad regelt de vergoeding en de aangifte van eventuele auteursrechten. Als extraatje ontvang je 10 strandstoelen om in de beste omstandigheden te genieten.

De stad steunt met dit initiatief haar lokaal talent en toont dit graag door gebruik te maken van het ‘Lokale Heldenlabel’.

Buurtcinema

De bioscoop komt naar je toe. De stad zorgt voor een LED-scherm van 8 m² en een geluidsinstallatie en neemt de vergoeding van de filmrechten voor haar rekening. Maak je keuze uit het aanbod op www.bevrijdingsfilms.be en nestel je in de meegeleverde set strandstoelen voor de ideale beleving.

Pretpakket

Dit pakket op maat van kinderen bestaat uit een klein springkasteel en een hele hoop niet voor de hand liggend spelmateriaal. Wat dacht je van Viking Kubb, Yenga XL, Domino XL, 2 Bilibo’s, 4 skateboarden, 2 ezyrollers, wegwerpvliegtuigen … Maak een leuk ontwerp met stoepkrijt en neem een foto. Gebruik #thuisintienen op sociale media  en win de prijs voor de mooiste stoepkrijttekening.

Sportpakket

Daag je buurtbewoners uit voor een heuse competitie. De stad voorziet verplaatsbare doelen, urban golf, een badmintonnet met rackets, een tafeltennisnet, hockeysticks, hitballrackets, springzakken, enz.

Bouw-een-kamppakket

Welk kind houdt niet van kampen bouwen? Met dit kant-en-klare pakket kunnen zelfs de meest onhandige Harry’s aan de slag. De stad levert 100 bamboestokken, veerklemmen, touw en doeken. Plezier verzekerd!

Combinaties van toelagen en pakketten zijn mogelijk in functie van beschikbaarheid. Raadpleeg hier het aanvraagformulier, het reglement en alle bijkomende info.

Het wordt een mooie zomer in Tienen!

Contact