Heraanleg Grote Markt: kruispunt Gilainstraat afgesloten vanaf 28/09

22
september
2020
grotemarkt3_verkl.jpg

Vanaf maandag 28 september ’20 gaat de derde fase van de heraanleg van de Grote Markt van start. Tijdens deze fase wordt het kruispunt met de Gilainstraat volledig afgesloten en is een afslaande beweging richting parking of Leuvensestraat niet meer mogelijk.

Begin augustus ging de heraanleg van de Grote Markt in Tienen van start. Dit project is één van de pijlers van het beleidsplan 'Tienen transformeert' dat van het marktplein een groene, toegankelijke en levendige ontmoetingsplaats zal maken.

Vanaf maandag 28 september ’20 gaat de derde fase van de werken in. Dit betekent dat de gehele oostzijde van de Grote Markt, vanaf de Kalkmarkt tot en met het kruispunt met de Gilainstraat, afgesloten zal worden. De afslaande beweging vanuit de Gilainstraat richting parking of Leuvensestraat is dan niet meer mogelijk. De parking op de Grote Markt blijft toegankelijk komende vanuit de Dr. J. Geensstraat.

Voor de voetgangers zal er steeds een doorgang voorzien worden. Fietsers nemen hun fiets aan de hand of volgen de omleiding. Handelszaken blijven toegankelijk en ook de bushalte op de Grote Markt wordt nog steeds bediend.

Op de webpagina www.tienen.be/grotemarkt kan je een livestream van de werken volgen en alle info terugvinden. Ook de digitale nieuwsbrief van de stad (inschrijven via http://www.tienen.be/inschrijven) geeft regelmatig een stand van zaken. Elke dinsdag kan je ook van 08.00 tot 12.00 terecht in het infopunt op de Grote Markt voor meer info.

Contact