Digitaal rouwregister Johny Voners

18
maart
2020

Johny Voners is op 74-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. De acteur, geboren in Tienen, zal voor altijd in het geheugen gegrift staan van vele Vlamingen als de iconische 'Xavier Waterslaeghers' in 'F.C. De Kampioenen'.

In 1945 zag Johny Voners het levenslicht in Tienen. Al op zijn 15de werd duidelijk dat in hem een artiest zat die absoluut naar buiten wou treden. Bij een oudere generatie zal hij ook bekend zijn als Dirk in de jeugdserie 'Axel Nort'. Met bijrollen in series als 'Beschuldigde, sta op', 'Het pleintje' en zeker 'De Collega's' werd hij bekend bij het bredere publiek.

In de jaren '90 was hij o.a. te zien in 'Dag Sinterklaas' en 'Kulderzipken', maar natuurlijk kent iedereen hem als Xavier Waterslaeghers, de doelman-militair die vooral genoot van de dagschotels voor en na de match. Deze rol vertolkte hij bijna 30 jaar, zowel in de serie als in de erg succesvolle Kampioenenfilms.

In 2019 werkte Johny Voners erg graag en enthousiast mee aan een filmpje om de nieuwe inwoners in Tienen te verwelkomen. We herdenken hem als een warme man, met een hart voor zijn geboortestad. We wensen familie en vrienden veel sterkte.

Onderaan dit bericht kan je een wens, groet of woord van herinnering schrijven.