Jeugdboekenmaand in de bib van Tienen

22
februari
2021
21_Jeugdboekenmaand_A3

Dit jaar bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar. Een extra reden om het lezen te vieren. Van 1 t/m 31 maart ‘21 staat het thema ‘Lezen is een feest’ centraal in de stadsbibliotheek van Tienen.

Programma

Online vertelvoorstelling ‘Raaf slaat zijn vleugels uit’
Zondag 14 maart van 10.00 tot 11.30 uur - Gratis

Marijke de Vertelster komt online in jouw huiskamer op bezoek. Ze vertelt uit haar nieuwste boek ‘Raaf’. Nadien knutselen we fantasiedieren.

Voor gezinnen met kinderen tussen 6 en 11 jaar. Vooraf inschrijven is verplicht en kan via deze link.

Feestbingo
Doorlopend

Doe eens iets geks terwijl je leest! De feestbingo brengt je op ideeën: maak een foto, tekening of gedicht en win een leuke prijs! Je kan de feestbingo afhalen in de bib of je kan hem hier downloaden. Deelnemen aan de wedstrijd kan t/m 31 maart ‘21.

Doorlopend 

De leerlingen van de afdeling beeldende en audiovisuele kunst van de Academie Regio Tienen kleden de bib feestelijk aan met kleurrijke en figuratieve werken. Maar ook jij kan de handen uit de mouwen steken. Ga met het vlagjessjabloon aan de slag en creëer zelf een stukje van de feestslinger die tijdens de maand maart in de bib opgehangen wordt.

Daarnaast vind je de tofste boeken van de Jeugdboekenmaand op de feestboekentafel.  

De scholen kunnen in maart coronaproof genieten van een online auteurslezing in de klas of het Bibspel spelen in de eigen klasbubbel.

Contact