Inschrijvingsbeleid scholen

15
februari
2021
Boekentas_verkl

Binnenkort gaan de inschrijvingen voor de lagere en secundaire scholen in Tienen van start. Lees hier hoe je kan inschrijven bij de school van je voorkeur.

Naar het basisonderwijs

Is je kind geboren in 2019? Dan mag het binnenkort voor het eerst naar school! De schoolkeuze is belangrijk, neem er daarom de nodige tijd voor. Omwille van het coronavirus kunnen scholen echter geen schoolbezoeken organiseren. Inschrijven kan door het inschrijvingsformulier op de website van de school in te vullen.

Heb je al een kind dat naar school gaat? Dan kon je broer of zus t/m 12 februari '21 via de school. Heb je nog geen kind dat naar school gaat? Dan kan je je kind inschrijven vanaf maandag 1 maart '21.

Wist je trouwens dat de leerplicht verlaagd werd naar 5 jaar? Elke dag kleuteronderwijs telt! Kleuters die voldoende aanwezig zijn in de kleuterklas, krijgen de beste ontwikkelingskansen. Vanaf 1 september 2020 is elk kind in België leerplichtig op de leeftijd van 5 jaar in plaats van 6 jaar. 

Naar het secundair onderwijs

Ook alle secundaire scholen organiseren de inschrijvingen digitaal, maar niet alle scholen gaan op dezelfde manier te werk. PISO en Het Atelier Tienen werken met digitaal inschrijven vanaf maandag 10 mei via de website van de school. Opgelet: broers en zussen en kinderen van personeel hebben voorrang en kunnen al vroeger inschrijven.

GO! atheneum, GO! TintelStroom en VIA werken met digitaal aanmelden. In de periode van maandag 29 maart '21 vanaf 14.00 uur t/m maandag 26 april '21 om 14.00 uur kan je als ouder op www.aanmelden.school en de school of scholen aanduiden waar je je kind wil inschrijven. Op basis van de beschikbare plaatsen en de keuzes worden de plaatsen verdeeld. Op donderdag 6 mei '21 krijg je het resultaat van de toewijzing, zodat je vanaf maandag 10 mei '21 kan inschrijven.

Meer info krijg je via lop.tienen@vlaanderen.be, www.naarschoolintienen.be.

 
Voor hulp bij de inschrijving kan je terecht bij:

Huis van het Kind Tienen
Sint-Jorisplein 20 in Tienen
tel 016 80 45 49
jeugdenkind@tienen.be

Inloophuis Tienen
Oud College, Broekstraat 31 in Tienen

RISO Vlaams-Brabant
gsm 0493 40 58 74