Inschrijvingen ART van start

3
juni
2022
Tekengebied 1-20

MAAK ONZE ACADEMIE DE JOUWE!

Binnenkort starten de inschrijvingen voor een nieuw schooljaar aan de Academie Regio Tienen. Bestaande leerlingen kunnen donderdag 9 juni ‘22 vanaf 18.00 uur inschrijven. Voor nieuwe cursisten starten de inschrijvingen vanaf donderdag 16 juni ’22 om 18.00 uur.

De Academie Regio Tienen vormt al jaar en dag een vaste waarde in Tienen en regio. Haar missie: kwaliteitsvol kunstonderwijs bieden aan jong en oud in de domeinen muziek (met klassiek, jazz-pop-rock en folk & wereldmuziek), woord, dans en beeldende en audiovisuele kunst.  

Dit schooljaar zijn er enkele nieuwigheden. Zo kan je als achtjarige onmiddellijk starten in de optie jazz-pop-rock. Nieuw is ook het volwaardig atelier sculpturale keramiek op donderdagavond en zaterdagvoormiddag, aanvullend op de functionele keramiek op maandag, dinsdag en woensdag. Voor wie graag soundscapes of geluidsinstallaties maakt of zelf een instrument wil uitvinden, is er de voor Vlaanderen unieke optie sounddesign. Ook de passieve muziekliefhebber is welkom op zaterdagvoormiddag in de cursus muziekgeschiedenis, voorkennis is niet vereist.

De Academie Regio Tienen bestrijkt, met haar verschillende vestigingsplaatsen, een oppervlakte van maar liefst 430 km² in de regio. Het team van professionele en enthousiaste leerkrachten staat klaar om de leerlingen ook volgend schooljaar wegwijs te maken in de wereld van de kunst in al haar vormen en aspecten. Een overzicht van de opleidingen is terug te vinden op www.tienen.be/art. Dit schooljaar telde de academie maar liefst 3.000 inschrijvingen. Dit aantal blijft jaar na jaar toenemen.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 74 euro (verminderd tarief 49 euro) voor jongeren van 4 t/m 17 jaar, 145 euro voor 18- t/m 24-jarigen en 343 euro (verminderd tarief 145 euro) voor volwassenen vanaf 25 jaar. Inschrijven kan via www.tienen.be/art vanaf donderdag 9 juni ’22 om 18.00 uur voor bestaande leerlingen en vanaf donderdag 16 juni ’22 om 18.00 uur voor nieuwe cursisten. De inschrijvingen eindigen op vrijdag 30 september ’22. In juni worden er in de verschillende vestigingen van beeldende en audiovisuele kunst

kijkdagen en laureatenexpo’s georganiseerd. Tijdens de maand september kunnen er proeflessen gevolgd

worden in podiumkunsten en kunnen geïnteresseerden een kijkje komen nemen in de open ateliers bij beeld. Van 1 t/m 20 september kunnen er, zonder in te schrijven, proeflessen gevolgd worden en van 12 t/m 18 september kan men deelnemen aan de open ateliers van de 3de en 4de graad volwassenen tijdens de lesuren.

 

HOOFDSCHOOL AFDELING PODIUMKUNSTEN  
Grote Markt 3 - 3300 Tienen
tel 016 80 56 88
muziekacademie@tienen.be 

 

AFDELING BEELDENDE EN AUDIOVISUELE KUNST
Sint-Jorisplein 20 - 3300 Tienen
tel 016 80 56 99
tekenacademie@tienen.be 

 

www.tienen.be/art

Contact