Infosessies, workshops en gespreksgroepen

Infosessies

Kom langs op een van de gratis infosessies of workshopsZowel overdag als ’s avonds worden er infosessies en workshops georganiseerd voor ouders van baby’s en peuters. Tijdens de infosessies die overdag doorgaan wordt er opvang voor jouw baby of peuter voorzien. De volgende infosessies en workshops worden op regelmatige basis georganiseerd:

  • Infosessie zindelijkheid: 'Op het potje, hoe begin ik eraan?':

Kinderen worden vanzelf zindelijk, maar je kan je kind wel uit de luiers en op het potje helpen! Hoe kan jij jouw kind begeleiden bij het zindelijk worden? Wanneer is je kind er klaar voor? Spreker is Imke Van Herrewegen van Kind & Gezin.

  • Infosessie peuterpuberteit: 'Peuters, lief maar soms lastig':

Natuurlijk zijn het allemaal schatten van kinderen, maar dat opvoeden niet gemakkelijk is, moeten we niemand vertellen. Wil je in gesprek gaan over peuterpuberteit? Dan is deze sessie iets voor jou! De sessie wordt begeleid door Imke Van Herrewegen van Kind & Gezin.

  • Infosessie slapen: 'Slaap zacht':

Wil je meer weten over slaap bij baby's en peuters? Ben je op zoek naar tips als het slapen niet zo vlot gaat? Imke Van Herrewegen en Huguette Germeau van Kind & Gezin geven informatie over slaap bij jonge kinderen. Er is ook ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

  • Workshop starten met vaste voeding: 'Koken voor je baby':

Tijdens deze workshop kom je alles te weten over het starten met vaste voeding: hoe bereiden, wanneer is mijn kindje er klaar voor, potjes of verse groentjes, starten met brood en hoe ziet een eetschema eruit? Daphne Benaets van Kind & Gezin geeft uitleg en kookt samen met de deelnemers de lekkerste papjes!

Bovenstaande sessies worden begeleid door de medewerkers van Kind & Gezin. Er is telkens ruimte voor uitwisseling en om vragen te stellen.

Gespreksgroepen

Wil je graag ervaringen uitwisselen met andere ouders? Dan is een gespreksgroep iets voor jou. Tijdens een gespreksgroep ligt de focus op uitwisseling en onderling gesprek en minder op het aanreiken van theoretische kennis. De regioverpleegkundige modereert en ondersteunt het gesprek. 

Hou de activiteitenkalender in de gaten om op de hoogte te blijven van het aanbod. Ontvang je graag maandelijks een overzicht van onze activiteiten voor baby’s en peuters? Stuur een mailtje naar dagmar.frenssen@huisvanhetkind.tienen.be.

Contact