Huis van het Kind heeft eigen digitale stek

1
oktober
2019

Sinds kort heeft Huis van het Kind Tienen een eigen webpagina op de website van de stad Tienen. Je vindt er een overzicht van activiteiten, vormingen en workshops, uitleg over de werking van Huis van het Kind Tienen en informatie over o.a. het speelpunt.

Huis van het kind Tienen zet zich sinds 2014 in voor alle (toekomstige) Tiense gezinnen. Samen met zijn partnerorganisaties wil Huis van het Kind bouwen aan een goede kindertijd voor alle kinderen en jongeren in Tienen door gezinnen zo goed mogelijk te ondersteunen.

Huis van het Kind Tienen was al langer telefonisch, via e-mail, een eigen Facebookpagina en op afspraak bereikbaar, maar sinds kort kan je deze dienst dus ook vinden op via www.huisvanhetkindtienen.be.

Op deze pagina wordt de dienstverlening van Huis van het Kind Tienen gecentraliseerd. Hierdoor krijgen gezinnen in één oogopslag een up-to-date overzicht van het huidige aanbod. Alle geplande workshops, vormingen en activiteiten zijn te vinden in een centrale activiteitenkalender. Voor ouders van de allerkleinsten staan er traditiegetrouw workshops en infosessies over zindelijkheid, peuterpuberteit, slapen en voeding op het programma. Initiatie babymassage werd recent aan het aanbod toegevoegd. Voor ouders met grotere kinderen en jongeren zijn er in november interactieve infoavonden over mediaopvoeding. Ook de opa’s en oma’s worden niet vergeten. Op donderdag 10 oktober '19 vindt er een lezing plaats voor grootouders met kleinkinderen die in twee huizen wonen.

(Groot)ouders met kinderen jonger dan drie jaar zijn iedere woensdag- en vrijdagvoormiddag welkom in het speelpunt aan de Aarschotsesteenweg 1 dat in februari '19 de deuren opende. Een speelpunt is een warme ontmoetingsplek voor (aanstaande) ouders en hun jonge kinderen. (Groot)ouders kunnen er bijbabbelen bij een tas koffie, thee of verse soep. Kinderen vinden er vriendjes om mee te spelen. De regioverpleegkundigen van Kind & Gezin komen bovendien twee keer per maand op bezoek in het speelpunt. Voor veel ouders is dit de uitgelezen kans om vragen te stellen over de gezondheid of opvoeding van hun zoon of dochter. Een half jaar na de opening kan er gesteld worden dat het speelpunt flink wat succes kent.

Huis van het Kind Tienen neemt hoe langer hoe meer een vaste vorm aan. De webpagina is een stap in de goede richting. Schepen van mensen Ine Tombeur en de medewerkers dromen alvast van een fysiek Huis van het Kind waar de Tiense ouders binnen kunnen stappen.

Contact