Historische stadswandeling in nieuw en anderstalig jasje

24
februari
2022
Ben Crabbé wandeling  (1 van 1)

Sinds 2020 kan men Tienen ontdekken via 18 (digitale) wandelingen, die gratis via apps ter beschikking gesteld worden. De wandelingen werden vorig jaar al in een wandelkaart in zakformaat gegoten. Dit jaar kreeg de historische stadswandeling een nieuw digitaal jasje en werd ze in het Nederlands en anderstalige versies ingelezen door o.m. Ben Crabbé en Christophe Deborsu.

Tijdens de lockdown in 2020 lanceerde de stad Tienen een aantal digitale wandelingen. Horecazaken en winkels waren gesloten, verenigingen moesten de activiteiten staken en iedereen was op zoek naar een zinvolle invulling van de vrije tijd. Twee jaar later is het aanbod uitgebreid tot 18 digitale wandelingen, die gratis gedownload kunnen worden in de apps Happy Hageland of izi.Travel.

Nadat vorig jaar alle wandelingen ook onder de vorm van een wandelkaart uitgegeven werd, kregen de korte en lange historische stadwandelingen nu een nieuw jasje aangemeten. De teksten bij de toeristische bezienswaardigheden werden door Chris François geactualiseerd en toegankelijker geschreven. De audio werd opnieuw ingesproken door Ben Crabbé. Als geboren Tienenaar heeft het sappige Tiense dialect voor hem geen geheimen.

Om ook de anderstalige bezoekers te laten kennismaken met onze stad, werd er van de korte historische stadswandeling bijkomend een Franstalige en een Engelstalige versie ingesproken door respectievelijk journalist Christophe Deborsu en Mick Shorter, een rasechte Brit die al jaren Tienen als thuishaven heeft. Deze anderstalige wandelingen zijn ook verkrijgbaar in papieren zakformaat via het toeristisch infokantoor. Deze kaartjes zijn voorzien van QR-codes om het volledige verhaal te lezen of beluisteren via de app.

z-kaarten historische stadswandeling drie talen