Herstellingswerken Wulmersumsesteenweg vanaf 29/04

25
april
2019

Vanaf maandag 29 april '19 zal de firma Hoogmartens de beschadigde rijweg in beton en asfalt op de Wulmersumsesteenweg (deel tussen de Oostelijke Ring (R27) en de Bietenweg) herstellen. Hierdoor gelden er een aantal verkeersmaatregelen.

Tijdens de betonherstellingen

In de periode van maandag 29 april t/m woensdag 8 mei ‘19 zullen er plaatselijke herstellingen uitgevoerd worden aan de betonverharding van de rijweg tussen de Oostelijke Ring en het kruispunt Leeuwerikweg/Sint-Maurusweg uitgevoerd worden. Het kruispunt blijft open. Omdat de werfzone afgesloten wordt, zal het verkeer omgeleid worden via de Oostelijke Ring, Sint-Truidensesteenweg en Wulmersumsesteenweg (deel tussen de Sint-Truidensesteenweg en de Bietenweg, kant Grimde). Ook het openbaar vervoer volgt tijdens de werken de omleiding Oostelijke Ring – Sint-Truidensesteenweg.  Voor een vlotte doorstroming van het verkeer op de omleidingsroute zal er op de Wulmersumsesteenweg tussen de Bietenweg en Sint-Truidensesteenweg een parkeerverbod ingevoerd worden.  

De bushaltes gelegen langs de Wulmersumsesteenweg (gedeelte tussen de Bietenweg en Sint-Truidensesteenweg) worden tijdelijk niet bediend. Voor voetgangers en fietsers (fietsen aan de hand) blijft doorgang mogelijk.

Tijdens de asfaltherstellingen

In de periode van 9 en 10 mei ’19 zal de aansluiting Sint-Maurusweg/Wulmersumsesteenweg voorzien worden van een nieuwe laag asfalt.

Hiervoor zal deze aansluiting afgesloten worden (Leeuwerikweg en containerpark blijven open) en zal er een toegang voorzien worden via een tijdelijke weg waarbij het doodlopende deel van de Sint-Maurusweg (parallel met de Oostelijke Ring) verlengd zal worden tot tegen de Wulmersumsesteenweg.  Deze tijdelijke weg is echter enkel toegankelijk vanuit de Wulmersumsesteenweg (kant Grimde) en niet vanaf de Oostelijke Ring.  Daarnaast zal de tijdelijke weg enkel toegankelijk zijn voor personenwagens en niet voor vrachtwagens. De Sint-Maurusweg verlaten kan enkel via de O.L.-Vrouw-Ten-Steenstraat.

Voor deze herstellings- en onderhoudswerken werd een bedrag van ongeveer 210.000 euro voorzien. De werken zullen uitgevoerd worden door de firma Hoogmartens Wegenbouw uit Opglabbeek. De timing van de werken is steeds onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden. De bewoners en aangelanden van de verschillende straten worden door de aannemer op de hoogte gebracht van de precieze timing en mogelijke hinder. De huisvuilophaling door Ecowerf zal geen hinder ondervinden tijdens de werken.

Voor meer informatie over de wijzigingen van het busverkeer, kan men terecht bij De Lijn: tel 070 220 200, www.delijn.be.

Contact