Feestelijke heropening vernieuwde speeltuin Kronkelland

12
oktober
2021
Speelplein_Kronkel3_klein

Op woensdag 20 oktober ’21 wordt de vernieuwde, avontuurlijke speeltuin ‘Kronkelland’ langs de Kumtichstraat in Vissenaken officieel geopend. Kronkelland kreeg al eerder nieuwe speelelementen en een nieuwe naam. Recent schonk ‘Vissenaken Ons Dorp Leeft’ ook een duoschommel en voetbalwand met basket om toe te voegen aan de speeltuin. 

De stad Tienen zet volop in op het vernieuwen en opfrissen van haar speelterreinen. Na de opening van het van het buurtplein in Kumtich is het nu de beurt aan ‘Kronkelland’ in Vissenaken.

Eind vorig jaar werd het bestaande speelterrein in Vissenaken volledig vernieuwd met natuurlijke speelelementen waaronder een hindernissenparcours en een deathride. De nieuwe naam ‘Kronkelland’ werd na een oproep gekozen door de kinderen uit de buurt, de scholen en de verenigingen. De uitwerking van de speeltuin gebeurde in samenspraak met de kinderen uit de buurt die heel wat ideeën aanleverden. 

Dit voorjaar schonk ‘Vissenaken Ons Dorp Leeft’ een duoschommel en voetbalwand met basket. De duoschommel werd reeds geplaatst door de stad Tienen, de voetbalwand volgt nog.  

Op woensdag 20 oktober ’21 wordt Kronkelland tussen 14.00 en 16.00 uur feestelijk heropend. Buurtbewoners zijn welkom om te komen genieten van de sfeer, een springkasteel, muziek en een gratis ijsje. Het officiële doorknippen van het lint gebeurt om 14.30 uur.  

De vernieuwing van Kronkelland maakt deel uit van de beleidsactie om jaarlijks te investeren in de speelterreinen voor kinderen. Een overzicht van alle speeltuintjes in Tienen is terug te vinden op www.tienen.be/speelterreinen.

Contact