Update vaccinaties - Herfstvaccinatie start op 12/09

23
augustus
2022
Vaccinatiecentrum_buiten6

De herfstvaccinatie tegen Covid-19 start op maandag 12 september '22 in Zuidoost Hageland. Die dag worden de eerste prikken in VC Tienen gezet bij de 65+’ers, zorgverleners en personen met een verzwakt immuunsysteem. Daarna worden de personen tussen 18 en 65 jaar uitgenodigd. Normaalgezien zal de vaccinatie gebeuren met vaccins die aangepast zijn aan de omikronvariant.

De eerste uitnodigingen voor de herfstvaccinatie zijn intussen verstuurd. Net zoals bij de eerdere vaccinatiecampagnes krijg je deze per brief, maar je kan ze ook digitaal raadplegen via My eBox of Mijn Burgerprofiel. Als je e-mailadres gekend is bij het vaccinatiecentrum, ontvang je je uitnodiging ook per mail. In de uitnodiging staat een code waarmee je zelf een afspraak kunt maken. Lukt dat niet, dan staan de helpdesks klaar om te helpen. Je kan hen ’s voormiddags bereiken op 016 79 17 10 (VC Tienen).

De meest kwetsbaren komen sowieso in september aan bod, maar ook de rest van de volwassen bevolking krijgt de kans op een onderhoudsprik. Daarom zal het vaccinatiecentrum ook in oktober geopend zijn. Net als bij vorige vaccinatiecampagnes, zal je je binnenkort via QVAX kunnen registreren om snel opgeroepen te worden als er een plaatsje vrijkomt in het vaccinatiecentrum. Maar uiteraard zullen ook via QVAX de eerste vaccinaties pas vanaf 12 september gebeuren.

Vanaf die datum zouden de aangepaste vaccins immers beschikbaar zijn. Tenminste als het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA de toelating geeft om de vaccins die aangepast zijn aan de omikronvariant te gebruiken. Als die toelating er niet komt, zal de herfstcampagne met de huidige vaccins gebeuren.  

Om uitgenodigd te worden voor de herfstcampagne, moet je laatste prik 3 maanden geleden zijn. Ook moet je een volledige basisvaccinatie tegen Covid-19 hebben, heb je nog geen eerste of tweede prik ontvangen, en wens je deze toch, dan kan je contact opnemen met de helpdesk.

Meer informatie over de herfstvaccinatie tegen Covid-19 vind je op laatjevaccineren.be.