Heldenbar opent opnieuw de deuren

29
maart
2019

Heldenland komt uit zijn winterslaap en dat zal de Tienenaar geweten hebben. De aftrap wordt gegeven met een groot openingsfeest op zondag 12 mei ’19. Natuurlijk geen Heldenland zonder de Heldenbar. Na het grote succes van vorig jaar, krijgen de verenigingen opnieuw de kans om de Heldenbar uit te baten.

Samen met de komst van Heldenland werd er ook een toffe Heldenbar geopend, helemaal in de duurzame en creatieve stijl van de Helden. Verenigingen kregen de kans om er een fijne tijd te beleven, maar ook om een mooi centje bij te verdienen. Beide doelstellingen werden in 2018 gerealiseerd: maar liefst 16 Tiense verenigingen namen gedurende 18 weken de uitbating van de Heldenbar in handen. Zij trokken voluit de Heldenlandkaart en organiseerden er leuke activiteiten zoals dansworkshops, rolstoelraces, kubb- en voetbaltornooien, barbecues … Ook het ‘Wereldfeest TirleMonde’ en ‘Movies Open Air’ werden de voorbije zomer georganiseerd aan de Heldenbar. 

Bij de evaluatie bleek dat de verenigingen unaniem positief terugkijken op hun uitbatingsperiode. Reden te meer voor de stad om verenigingen opnieuw deze kans te bieden. De Heldenbar uitbaten kan vanaf maandag 13 mei t/m maandag 15 september ’19. Verenigingen kunnen per week verantwoordelijk zijn voor de Heldenbar, die minstens geopend moet zijn op woensdag, zaterdag en zondag, telkens van 13.00 tot 18.00 uur. Meer dagen en extra uren uitbaten kan ook.

De stad Tienen zorgt voor de infrastructuur, drank en versnaperingen. De verenigingen dienen enkel te zorgen voor wisselgeld en voldoende vrijwilligers om de uitbating tot een goed einde te brengen.

Tiense verenigingen kunnen zich kandidaat stellen vanaf woensdag 3 april ’19 om 18.00 uur t/m dinsdag 23 april ’19 via het webformulier: www.tienen.be/heldenbar-inschrijving. Bij het beoordelen van de aanvragen, wordt er rekening gehouden met het aanbod aan activiteiten, extra data en uren waarop de Heldenbar zal worden uitgebaat, datum van indienen, opbrengst voor een goed doel en sponsors. Op donderdag 2 mei ’19 krijgen de kandidaten definitief bevestiging van deelname. 

Het reglement en de uitgebreide info kan nagelezen worden op www.tienen.be/heldenbar.

Contact