Gratis nieuwe huisdiersticker

22
augustus
2018

De stad Tienen biedt huisdiereigenaars een gratis sticker aan waarmee men kan aangeven aan de hulpdiensten dat er huisdieren aanwezig zijn in de woning. Zo wil men het aantal huisdieren dat sterft in een woningbrand drastisch verminderen. De sticker vervangt de rode dierensticker die eerder dit jaar gelanceerd werd door de hulpverleningszone Oost en is vanaf 3 september ’18 gratis verkrijgbaar aan de onthaalbalie in het stadhuis.

Jaarlijks laten honderden huisdieren het leven in een woningbrand. Door middel van een dierensticker kunnen hulpdiensten ter plaatse snel zien hoeveel en welke huisdieren er zich in de woning bevinden. Het is geen garantie dat de dieren gered kunnen worden, maar laat toe rekening te houden met deze informatie.

De Vlaamse overheid deed in het voorjaar van 2018 alle steden en gemeenten het voorstel om gebruik te maken van één uniforme huisdiersticker. Daarom wordt de rode huisdierensticker die de stad eerder dit jaar te koop aanbood, vervangen door een nieuw en bovenal gratis exemplaar. De sticker dient goed zichtbaar op een venster gekleefd te worden en het is belangrijk dat hij up-to-date blijft.

Vanaf maandag 3 september ‘18 zijn de stickers gratis verkrijgbaar aan de onthaalbalie in het stadhuis van Tienen.

Contact