Gidsencursus - Inschrijving

  • 1 Gegevens
  • 2 Overzicht
  • 3 Bevestiging

Heb je ooit nieuwsgierig naar Tienen gekeken en je afgevraagd wat er achter de gevels schuilt? Wil je de verhalen van deze stad tot leven brengen? Wil je je passie voor de Tiense geschiedenis en cultuur aanwakkeren én delen? Dan is dit jouw kans! De stad organiseert vanaf september een gidsencursus. Gedurende 12 zaterdagen, verspreid over 4 maanden, word je ingewijd in het eeuwenoude verleden en de toekomst van onze stad. Je kan kiezen om het hele programma te doorlopen of enkel bepaalde onderdelen te volgen. Bekijk hier het volledige programma.

Als je de volledige cursus hebt gevolgd, kan je deelnemen aan het examen. Eens je geslaagd bent, kan jij aan de slag bij de Tiense Gidsenbond en bezoekers de charme van Tienen laten ontdekken.

 

Prijs volledige cursus: 250 euro, indien je slaagt voor het examen krijg je 150 euro terug. 

Prijs per dag: 20 euro, incl. lunch en drank 

Prijs per dagdeel (voor- of namiddag) 10 euro

Contactgegevens

Adresgegevens 1
Ben je lid van een gidsenbond? *

Programma gidsencursus

Maak je keuze *

Examen stadsgids

Het theoretisch examen gaat door op zaterdag 8 februari '25 van 09.00 tot 12.00 uur. Er is een herexamen voorzien op zaterdag 22 februari '25. 

Er volgt ook nog een praktijkexamen. Deze datum wordt later gecommuniceerd.

Examen stadsgids

Stel zelf je programma samen

In de voormiddag wordt er telkens theorie behandeld. In de namiddag gaan we naar buiten en bezoeken we sites. Op deze pagina vind je een uitgebreide omschrijving van het programma.

Dag 1: zaterdag 28 september
Dag 2: zaterdag 5 oktober
Dag 3: zaterdag 12 oktober
Dag 4: zaterdag 19 oktober
Dag 5: zaterdag 26 oktober
Dag 6: zaterdag 9 november
Dag 7: zaterdag 16 november
Dag 8: zaterdag 23 november
Dag 9: zaterdag 30 november
Dag 10: zaterdag 7 december
Dag 11: zaterdag 14 december
Dag 12: zaterdag 11 januari

Het verwerken van de gegevens gebeurt conform de privacywetgeving en in het bijzonder de Algemene gegevensverordening / General Data Protection Regulation (AGV/GDPR). Meer info hierover vind je in de privacyverklaring van de stad Tienen.