Getestranden

GetestrandVergeet de Côte d’Azur of de Spaanse playas, in Tienen krijgen we deze zomer ons eigen Getestrand. De groene ruimte langs de Moespikvest, Huidevettersstraat en Beggaardenstraat wordt omgevormd tot een ‘Tienen plage’ waar het aangenaam vertoeven zal zijn. Elke zondag wordt er een kleinschalige animatie voorzien zoals een optreden, een circusworkshop of een filmvertoning.

Op het grasveld naast het zwembad wordt een tweede Getestrand ingericht. Hier ligt de focus op sport. Op woensdagnamiddag verzorgen de Tiense sportverenigingen er sportinitiaties. Dit geflankeerd door een nieuw, groot kunstwerk op de muur aan het plein.

Richtlijnen voor een veilig en net Getestrand

  • Afval in de vuilbak
  • Geen hondenpoep achterlaten
  • Geen lawaai tussen 22.00 en 09.00 uur
  • Samenscholingen verboden
  • Als bubbel plaatsnemen aan een tafel/in een cirkel
  • Een veilige afstand houden (1,5 m)
Programma Huidevettersstraat
Zondag 5 juli
Optreden Meskerem Mees
20.00 tot 21.30 uur

Zopas bracht Meskerem Mees haar debuutsingle ‘Joe’ uit en werd meteen ‘Catch Of The Day’ bij StuBru. De single kwam meteen ook ‘De Afrekening’ binnen en katapulteerde zichzelf op 3 weken tijd in de top 10. Ook radiozenders Radio 1, Bruzz en Willy voegde haar al toe aan de playlist. De Amerikaanse blog ‘Consequence Of Sound’ prees haar debuutsingle: “she whisks up music akin to Joni Mitchell, Laura Marling, and Jade Bird in a modest but nurturing style”.

Meskerem Mees staat in de halve finale van HUMO’s Rock Rally (momenteel voorzien voor 26/09).

Zondag 12 juli
Movie Open Air
14.30 tot 22.00 uur

Spies in Disguise (Vlaamse versie): 14.30 uur – 6+
Lance Sterling is een charmante spion en wellicht zelfs de beste in zijn vak. Zijn tegenpool Walter is erg slim, maar is minder handig in het sociale leven. Wel is hij verantwoordelijk voor de allernieuwste snufjes. Zo zorgt hij voor de gadgets die Lance tijdens zijn missies gebruikt. Door onverwachtse gebeurtenissen zijn de twee heren op elkaar aangewezen, al schiet de samenwerking niet meteen goed op. Om de wereld te kunnen redden, moeten ze hun geschillen opzij zetten.

The Lion King (Vlaamse versie): 17.00 uur
In de geheel nieuwe Disney Live Action film van regisseur Jon Favreau, reist ‘The Lion King’ naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning wordt geboren. Simba bewondert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke bestemming ter harte. Maar niet iedereen in het koninkrijk viert de komst van de nieuwe welp.

Jojo Rabit: 20.00 uur
Duitsland, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jojo is een rare jongen die wordt opgevoed door een alleenstaande moeder en maar één bondgenoot heeft, zijn denkbeeldige vriend Adolf Hitler. Zijn naïeve patriottisme wordt getest als een jong meisje zijn wereldvisie door elkaar gooit en hem dwingt om zijn grootste angsten onder ogen te zien.

Zondag 19 juli
Optreden Miel Natens & Co
15.00 tot 16.30 uur

Miel speelt op zijn gitaar zomerse muziek, hits en evergreens uit vervlogen jaren. Hij zingt daarbij in 6 verschillende talen, inclusief een knipoogje naar ons eigenste Tiens. Voor een degelijke muzikale ondersteuning zorgt Francis aan de keyboards.

Zondag 26 juli en 23 augustus
Circus Salto
14.30 uur tot 16.30 uur

Kom proeven van jongleren, trapeze, acrobatie, … Circus op zijn best met Circus Atelier Salto.

Zondag 2 augustus
Optreden Lili Grace
20.00 tot 21.30 uur

Lili Grace, dat zijn de zussen Nelle en Dienne uit Ham. Ze doen ongemeen boeiende dingen met twee stemmen, cello, keyboards en elektronica. Soms prachtig klein, soms bevreemdend met een randje. Muzikaal niet in één hokje te plaatsen.

Zondag 9 augustus
Familievoorstelling ‘Smokkelsprookjes’
14.30 tot 15.30 uur

Opa vertelt sprookjes op zolder. Maar hij mag van mama het huis niet vuil maken met al zijn sprookjesspullen: ‘opa, buiten met die rommel’. Daarom verzamelt hij alles in het schuurtje achterin de tuin. Maar als mama even niet oplet, smokkelt hij de sprookjes weer naar binnen, recht naar de zolder, de zolder waar de sprookjes echt bestaan. Een weloverwogen smeltkroes van poppen-, vertel-, muziek-, en sprookjestheater voor de hele familie.

Zondag 16 augustus
Movie Open Air
14.30 tot 22.00 uur

Missing Link (Vlaamse Versie): 14.30 uur – 6+
De charismatische avonturier Sir Lionel Frost is stomverbaasd wanneer hij diep in de Amerikaanse bossen de ontbrekende schakel tussen aap en mens ontdekt. Deze toepasselijk genaamde Link is echter allesbehalve een monster. Hij is verrassend slim en charmant maar ook eenzaam omdat hij alleen leeft en niet weet waar hij vandaan komt. Bijgestaan door de temperamentvolle avonturier Adelina Fortnight, gaan Link en Sir Lionel op een razend spannend avontuur op zoek naar Link's lang verloren familie: de Yeti's.

Bad Boys For Life: 17.00 uur
Terwijl Mike Lowrey in een midlifecrisis zit is Marcus Burnett opgeklommen tot politie-inspecteur. De twee herenigen wanneer ze tot de ontdekking komen dat een Albanese huurmoordenaar hen dood wenst. Er blijkt een persoonlijk motief achter te zitten sinds zijn broer gedood werd door Lowrey en Burnett.

Joker: 20.00 uur
Joker draait om de iconische aartsvijand van Batman en is een origineel op zichzelf staand verhaal. Phillips' zet een portret neer van Arthur Fleck (Phoenix), een man die door de maatschappij wordt genegeerd.

Zondag 30 augustus
Stand up comedy
19.30 tot 21.30 uur

Roosje Pertz – 19.30 uur
In 2018 besliste Roosje Pertz om eens op een podium te zeggen wat ze dacht. Dat bleek pure comedy te zijn. Haar rake observaties vallen in de smaak bij een breed publiek. Goedgezind en flink, maar niet té braaf. Roosje gidst je met haar aparte blik langs de geijkte paadjes van de middenklasse. In 2019 nam Michael Van Peel Roosje mee op tournee als een van zijn ‘Young Ones’.

David Galle – 20.15 uur
Geboren in Menen en getogen in Wervik, is David Galle een grensgeval. Maar grenzen, daar heeft deze stand-upcomedian lak aan. Sinds enkele jaren verlegt hij ze, keer op keer, op zoek naar nieuwe hilarische horizonten. Zijn zoektocht bleek al snel een veroveringstocht. Gewapend met niets meer dan rosse haren en een losse tong, verdiende hij zowat overal zijn sporen. Om ze ergens anders weer achter te laten …

Ondertussen is David Galle al toe aan zijn vierde theatershow, na ‘D’, ‘Overleven in de chaos’ en ‘En dan’ speelt hij nu ‘Erover’. Bovendien is hij niet meer van het scherm weg te slaan: De Eerste Show (Libelle TV), Nonkel Mop (VTM) en Twee tot de Zesde Macht (één).

Programma Getestrand (zwembad)
Woensdag 1 en 26 augustus
Dansworkshop 4 tot 6 jaar
14.00 tot 15.00 uur
20 deelnemers
I.s.m. Dancin Movement

Wordt een echte musicalster! Dans de benen onder je lijf uit en beleef heel veel plezier. Hiervoor gebruiken we verhaaltjes, spelletjes, instrumenten maar vooral de fantasie van de kinderen zelf.

Woensdag 1 juli en 26 augustus
Dansworkshop 7 tot 12 jaar
15.15 tot 16.15 uur
20 deelnemers
I.s.m. Dancin Movement

Word een echte dansster! We dansen met jou de pannen van het dak d.m.v. specifieke oefeningen en moderne danstechnieken, leuke combo’s en krachtige muziek.

Woensdag 8 juli  
Jujutsu 6 tot 13 jaar
14.00 tot 16.00 uur
15 deelnemers
I.s.m. Chiryaku Dojo Belgium vzw

Kom en maak kennis met deze edele Japanse zelfverdedigingskunst. Een sport waarmee men zijn aanvaller in een paar seconden kan controleren of uitschakelen.

Woensdag 15 juli en 12 augustus
Koning Voetbal 6 tot 12 jaar
14.00 tot 16.00 uur
30 deelnemers
I.s.m. Eva’s Kumtich

Klaar om te knallen? Verfijn je techniek, leer dribbelen als Eden Hazard, draai de bal recht in de winkelhaak, … Koning Voetbal is terug in het land.

Woensdag 22 juli
Gymclub 8 tot 12-jarigen
14.00 tot 16.00 uur
I.s.m. Gymclub Tienen

Rollen, vliegen, tuimelen, springen, … smeer je benen maar in want hier komt Gymclub Tienen!

Woensdag 29 juli
Initiatie Beachvolleybal door Belgisch kampioen Dries Koekelkoren
14.00 tot 15.00 uur: 9 - 12-jarigen
15.00 tot 16.00 uur: 12 - 16-jarigen
14 deelnemers per sessie
I.s.m. Sportspreker

Regerend Belgisch kampioen Dries Koekelkoren leert je de kneepjes van het vak tijdens een initiatie beachvolleybal. Hou je klaar voor meer dan een partijtje volleybal.

Inschrijven kan via jeroen.boesmans@tienen.be.

Woensdag 5 augustus
Atletiek 8 tot 12 jaar
14.00 tot 16.00 uur
20 deelnemers
I.s.m. Racing Club Atletiek

Leren sprinten, verspringen, … atletiek heeft zoveel te bieden. Tijdens een sessie van twee uur trachten we je er toch al wat van te laten proeven.

Woensdag 19 augustus
Initiatie boogschieten
7 tot 9 jaar van 14.00 tot 15.00 uur
10 tot 12 jaar van 15.15 tot 16.15 uur
15 deelnemers
I.s.m. Natuurlijk Avontuurlijk

Aanspannen, mikken, lossen. Hopelijk is het raak. Schiet ballonnen uit de gaatjes, laat de targets spinnen, … Robin Hood eat this! Een absolute aanrader.

Getestrand Getestrand
   
Getestrand Getestrand