Fietsgraveeractie Pand 10 op 15/10

9
september
2019

De dienst preventie organiseert samen met Pand 10 een gratis fietsgraveeractie op dinsdag 15 oktober ’19. Bij het fietsgraveren wordt het rijksregisternummer in de fiets aangebracht. Dit schrikt potentiële dieven af en laat toe teruggevonden fietsen opnieuw aan hun eigenaar te bezorgen.

Bij het fietsgraveren brengen de gemeenschapswachten het rijksregisternummer in het fietsframe aan. Dit nummer is voor iedereen verschillend. Het wordt vermeld op de identiteitskaart. Eigenaars die hun fiets wensen te laten graveren, dienen dus hun elektronische identiteitskaart mee te brengen.

Wie zijn fiets laat graveren, krijgt ook een fietspas. Deze fietspas bevat een degelijke beschrijving van de fiets aan de hand van een aantal parameters. Met deze beschrijving kan de politie een gestolen fiets opsporen. Eens teruggevonden, kan een gemerkte fiets terug aan zijn rechtmatige eigenaar bezorgd worden.

De eerstvolgende gratis fietsgraveeractie heeft plaats op dinsdag 15 oktober ’19 van 16.00 tot 19.00 uur in Pand 10 aan het Stationsplein in Tienen. Iedereen is welkom!

Contact