Extra spelmateriaal tijdens de Buitenspeeldag op 20/04

24
maart
2022
29604

Met de Buitenspeeldag op woensdag 20 april ’22 start het buitenspeelseizoen. In Tienen kan je, bij de organisatie van een speelstraat, speelevenement of kinderfeest, extra spelmateriaal van de stad verkrijgen. Aanvragen zijn welkom t/m vrijdag 1 april ’22.

Naar jaarlijkse gewoonte vieren Vlaanderen en Brussel de Buitenspeeldag in de maand april. Op deze dag wordt het buiten spelen extra in de kijker gezet als leuk alternatief voor televisie en computerspelletjes. Traditiegetrouw gaan de televisiezenders Nickelodeon, Nick Jr, Studio 100 TV, Ketnet, VTMKZOOM en KADET tussen 13.00 en 17.00 uur even offline. De Buitenspeeldag is vooral een signaal om het avontuur te ontdekken in de eigen achtertuin, straat of buurt. 

In Tienen krijgen inwoners de kans om een speelstraat, speelevenement of kinderfeest te organiseren in de eigen straat of op het speelterreintje in de buurt. De dienst jeugd en Huis van het Kind bekijkt de voorstellen en zorgt voor extra gratis buitenspelmateriaal. Ideeën en aanvragen zijn welkom via kindenjeugd@tienen.be ten laatste op vrijdag 1 april ’22. 

Zin in extra speelpret, het hele jaar rond? Tienen telt maar liefst 18 speelterreintjes, met Heldenland en het Vianderdomein als blikvangers. Het volledige overzicht vind je op www.tienen.be/speelterreinen.

Meer info is verkrijgbaar bij de dienst jeugd en Huis van het Kind, tel 016 82 38 64, kindenjeugd@tienen.be

Contact