Expo 'Koffiestories'

1
februari
2023
Expo Koffiestories

Nog tot en met 16 april ’23 kan je bij de Erfgoedsite Tienen naar de expo ‘Koffiestories – Een boon voor koffie-erfgoed’. Het is een rondreizende expo van het Centrum Agrarische Geschiedenis. De toegang is gratis.

Wereldwijd is koffie na water en thee de meest gedronken drank ter wereld. Geproduceerd aan de ene kant van de wereld, wordt koffie hoofdzakelijk aan de andere kant gedronken. De keten omspant de hele aardbol. Tradities rond het zetten en drinken van koffie kunnen verschillen. Maar het is toch vooral de liefde voor een dampend kopje dat ons verbindt.

Nog t/m 16 april ‘23 kom je op de Erfgoedsite Tienen alles te weten over de oorsprong en geschiedenis van je dagelijkse kopje koffie. Van bij de plant tot in het kopje gaat de expo ‘Koffiestories’ op zoek naar boeiende informatie en intrigerende getuigenissen over koffie. Met bijzondere aandacht voor koffie-erfgoed geeft deze expo je inzicht in het rijke verleden van koffie en laat het je kennismaken met het reilen en zeilen in de wereld van koffie vandaag.

De expo ‘Koffiestories’ werd ontwikkeld door het Centrum voor Agrarische Geschiedenis (CAG vzw), in samenwerking met de Plantentuin Meise, het Koninklijk Verbond van Koffiebranders en Cera en was al op verschillende plaatsen in Vlaanderen te bewonderen. De link tussen koffie en suiker is zo evident dat Tienen als tussenstop zeker niet mocht ontbreken!

Expo ‘Koffiestories – Een boon voor koffie-erfgoed’
Van 31 januari t/m 16 april ‘23
Locatie: Erfgoedsite Tienen, Grote Markt 6 in Tienen
Openingsuren: maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Contact