Eindejaarsacties in het kader van #kooplokaal

26
november
2020
20_T-bon_2m_print

Om de lokale handel te ondersteunen, lanceert de stad Tienen een aantal initiatieven tijdens de eindejaarsperiode. Wie op zoek is naar een leuk geschenk, kan een T-bon ter waarde van 10, 20 of 50 euro aanschaffen. T-bons zijn ook de inzet van de eindejaarsactie van KWIXX i.s.m. de stad. Bijkomend mag men tijdens de laatste drie weekends van december op vrijdag en zaterdag 2 uur gratis parkeren in het stadscentrum.

Koop lokaal, schenk een T-bon! 

Het zijn moeilijke tijden voor de handel en horeca. Daarom introduceert de stad Tienen de T-bon. Deze geschenkbon ter waarde van 10, 20 of 50 euro kan geheel of gedeeltelijk besteed worden bij elk van de deelnemende handels- of horecazaken.

Een T-bon kan vanaf 1 december ‘20 online besteld worden via de webshop op www.tienen.be/t-bon. Hier krijgt men de keuze om de T-bon zelf af te printen, of (mits vergoeding van de portkosten) te laten opsturen. Vanaf vrijdag 4 december ’20 is de T-bon ook verkrijgbaar in de Streekshop op de Grote Markt 6 in Tienen.

T-bons blijven één jaar geldig. Alle informatie is terug te vinden op www.tienen.be/t-bon.

Eindejaarsactie KWIXX

De handelaarsvereniging KWIXX houdt in samenwerking met de stad vanaf vrijdag 11 december ’20 t/m zaterdag 2 januari ’21 een eindejaarsactie. Wie een aankoop doet bij een deelnemende handels- of horecazaak, kan zijn kassaticket, met op de achterzijde zijn contactgegevens, achterlaten bij de handelaar of binnenbrengen in de inzamelpunten in de Streekshop op de Grote Markt 6 of in het stadhuis op de Grote Markt 27. Bij online aankopen mag men een print van zijn aankoopbewijs gebruiken.

Op de woensdagen 23 en 30 december ’20 en 6 januari ’21 worden er telkens 38 winnaars (maximum één winnaar per handelszaak per trekking) geloot die kans maken op T-bons ter waarde van 50, 100, 250 of 500 euro. In totaal zullen KWIXX en de stad zo 9.000 euro aan T-bons weggeven. Bedoeling van deze actie is consumenten aan te sporen lokaal te shoppen en kennis te laten maken met het gebruiksgemak van de T-bon. Voor de handelaars volgt nog een online infosessie op woensdag 9 december ’20, waarvoor ze kortelings een uitnodiging zullen ontvangen.

Gratis 2 uur parkeren, extra fietsenstallingen en animatie tijdens de koopweekends

Deze week spreekt het nationaal overlegcomité zich vermoedelijk uit over de heropening van de winkels en horecazaken. Ongeacht welke beslissing volgt, in Tienen kan men tijdens de laatste drie weekends van december op vrijdag en zaterdag alvast twee uur gratis parkeren (met (met uitzondering van de private parkings uitgebaat door APCOA in de Oude vestenstraat en Leuvensestraat). Opgelet, in de blauwe zones dient wel nog een parkeerschijf gelegd te worden.

Bijkomend komen er ook een aantal tijdelijke fietsenstallingen op de kruising van de Spiegelstraat met de Nieuwstraat, op de kruising van de Peperstraat met de Broekstraat, op de kruising van de Leuvensestraat met de Oude Leuvensestraat en in de Broekstraat ter hoogte van de doorgang naar het Sint-Jorisplein.

Bij een heropening van de winkels, zal de dienst evenementen en toerisme tijdens de koopweekends voor aangepaste animatie in het winkelcentrum zorgen.

Contact