Een nieuw huisdier? Denk er goed over na!

15
juni
2022
Een dier is geen speelgoed - Provincie - dierenwelzijn


Een huisdier zorgt voor mooie en warme momenten in huis. Tenminste, als je goed hebt nagedacht over de aankoop of adoptie ervan. Want dat schattige kuiken, die snoezige kitten en dat guitige visje worden groot en hebben verzorging, voeding en aandacht nodig. Hun hele leven lang.

Ga niet over één nacht ijs als je een dier in huis wil halen. Stel jezelf de vraag of je er voldoende tijd, plaats en financiële middelen voor hebt. Een dier kost meer dan de aankoopprijs. Denk aan de dierenartskosten, een hok of een kooi, eten, verzorgingsproducten, … Bereken je maandelijkse kosten. Wil je dat bedrag veel jaren lang aan je dier besteden? 

Je bent wettelijk verplicht goed voor je huisdier te zorgen. Dat zegt de dierenwelzijnswet. Dit betekent dat het dier de nodige verzorging, voeding en huisvesting moet krijgen. De minimumboete voor een overtreding op de dierenwelzijnswet is 416 euro.

Heb je jezelf goed geïnformeerd en ben je nog steeds overtuigd? Dan worden je huisdier en jij allicht de beste vrienden! Check zeker ook de diertjes in het dierenasiel in onze stad.

Meer weten? www.tienen.be/kies-bewust-voor-een-dier