Update corona - Download Coronalert!

1
oktober
2020
20_coronalert_social-media_beu.jpeg

Vanaf woensdag 30 september '20 kan je de Coronalert-app downloaden op je smartphone. Met deze gratis app help je mee de verspreiding van corona te vertragen!

Coronalert is een extra instrumenten in de strijd tegen het Covid-19. De app waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die het virus heeft, ook als het gaat om mensen die je niet persoonlijk kent. Zo kan er sneller en krachtiger opgetreden worden tegen een verdere verspreiding van het virus. 

Hoe werkt Coronalert?

De app registreert via bluetooth automatisch:

  • alle anonieme codes die uitgestuurd worden door de smartphones van Coronalert-gebruikers waarmee je in nauw contact komt;
  • de afstand tussen jouw smartphone en die van de andere app-gebruiker;
  • de duur van elke nauw contact tussen jouw smartphone en die van de andere app-gebruiker.

Blijkt hieruit dat je met je smartphone minstens 15 minuten op minder dan 1,5 meter verwijderd was van de smartphone van een besmette Coronalert-gebruiker? Dan krijg je op je smartphone een melding dat je een risicocontact hebt gehad.

Je ziet de alarmmelding als je de Coronalert-app opent. Deze waarschuwing staat in een rood kader en zegt: ‘Verhoogd risico’. Je kan dan doorklikken voor meer informatie en instructies.

Dit gebeurt volledig anoniem. Je weet niet wie het is en niet waar of wanneer er contact was, maar wel dat er een risico op besmetting is.

Zelf laten testen?

Wanneer je je laat testen op Covid-19, kan je een code van je Coronalert-app meegeven, zodat je automatisch een melding krijgt met je testresultaat. Deze code van 17 cijfers vind je in de app via ‘Ontvang je testresultaat’. Belangrijk, je moet deze optie activeren voor de registratie en de afname van de test.

Laat de code van je app registreren wanneer de arts de test voorschrijft, of voer zelf je testcode in. Ook deze verwerking in de app gebeurt volledig anoniem.

Hoe gebruik je Coronalert?

Heb je nog vragen over de Coronalert-app of het gebruik ervan? Op www.coronalert.be vind je alle antwoorden.