Lever voortaan boeken in via de digitale inleverbox

22
september
2022
box_in_werking

Bibliotheek Tienen maakt zich klaar voor de toekomst. Na verschillende aanpassingen in de bib kan men vanaf nu via de digitale inleverbox zowel tijdens als na de openingsuren boeken binnenbrengen die onmiddellijk van de bibkaart gaan. Dit najaar gaan ook de renovatiewerken aan de verdiepingen van start. Zo wil de bib stap voor stap evolueren naar een laagdrempelige, toegankelijke plek waar iedereen die wil leren, lezen of (be)leven, welkom is.

Na de aanpassing van de inkomzone met integratie van een scansysteem dat ontleners toelaat zelf hun boeken in te leveren en te ontlenen, heeft de bibliotheek nu een nieuwe digitale inleverbox geplaatst. Voortaan kunnen boeken zowel tijdens als na de openingsuren binnengebracht worden via deze ‘slimme’ box, die de boeken herkent en onmiddellijk van de bibkaart van de lener haalt. De digitale inleverbox staat helemaal links van de ingang van de bib.

Bijkomend worden een aantal belangrijke voorbereidingen getroffen om te evolueren naar een intelligent ‘open+’- systeem. Met ‘open+’ zijn er naast de bemande openingsuren extra openingsuren zonder personeel. Eerder schakelde de bibliotheek al over naar het systeem dat Wise heet. Met de nieuwe online dienstverlening ‘Mijn Bibliotheek’ kan men bibzaken zoals verlengen en reserveren eenvoudig en snel beheren, betalingen online regelen en favoriete titels of te lezen boeken bijhouden in leeslijsten. Bovendien krijgt men ook toegang tot de digitale collecties van de bib, zoals de kranten- en tijdschriftartikels van Gopress.

In 2018 werd het gelijkvloers van de stadsbibliotheek in een nieuw kleedje gestoken. Vanaf eind dit jaar komen de verdiepingen aan de beurt. De trappenhal krijgt een aantal leuke doorzichten en elk niveau wordt één open ruimte. Naast ruimte voor de collectie, is er ook aandacht voor flexibel afscheidbare plekjes, ruimte om (samen) te werken en leuke zit-, speel- en voorleeshoekjes. Zo wordt de bib niet enkel een plek om boeken te ontlenen, maar ook een ontspannings- en ontmoetingsruimte. De start van deze renovatiewerken wordt nog dit jaar gepland.

Contact