Buddyproject stad Tienen krijgt 'Culturele Diversiteits Award'

28
oktober
2019

Op zaterdag 26 oktober '19 werden voor het eerst de 'Culturele Diversiteit Awards' uitgereikt. Hierbij sleepte het buddyproject van de stad Tienen een award in de wacht.

De 'Culturele Diversiteit Awards' zijn een initiatief van Afrika in Tienen CATI TAGE vzw, Voschod vzw en de Tiense Wereldvrouwen. De drie initiatiefnemers willen hiermee Tienenaars en organisaties in de kijker plaatsen die in in onze stad meewerken aan een diverse, participatieve en respectvolle stad.

Onder de genomineerden ook flink wat stadsdiensten, stadsprojecten en medewerkers van de stad Tienen: de jeugddienst, de bibliotheek, het buddyproject, praatcafé 'Kom Binnen', Anneleen Theunis van Huis van het Kind Tienen, Hilde Swartebroekx van de dienst vreemdelingenzaken en Nadja Kaigorodtseva van de dienst burgerzaken.

Het buddyproject ging uiteindelijk aan de haal met één van de vijf awards. Bij dit project van de stad Tienen begeleiden vrijwilligers nieuwkomers in onze stad. Ook Rasha Al-Asadi, die voor de stad Tienen en Riso Vlaams-Brabant aan de slag is als brugfiguur in het basisonderwijs, kreeg een award.

Proficiat aan alle genomineerden!