Charter promoot conformiteitsattest

28
november
2019

De gemeente Geetbets en de steden Zoutleeuw en Tienen hebben samen met partners uit de vastgoedsector een charter ter promotie van het gebruik van het conformiteitsattest ondertekend. Dit initiatief is een belangrijke stap in het garanderen van de woonkwaliteit op de huurmarkt.

Het gebruik van het conformiteitsattest is verplicht in de Tiense binnenstad vanaf 1 januari 2020, vanaf 2021 in Geetbets en Zoutleeuw. Wie een woning huurt met dit officiële document, weet dat zijn woning voldoet aan de wettelijke kwaliteitsnormen op het vlak van veiligheid, gezondheid en het aantal toegelaten bewoners. Voor verhuurders brengt het attest ook voordelen met zich mee: zo bewijst het o.a. dat de woning bij de start van de huurovereenkomst voldeed aan alle normen. Op deze manier kan het een aanvulling betekenen op de plaatsbeschrijving.

Het charter is het resultaat van een samenwerking tussen partners uit de vastgoedsector en stadsbesturen van de gemeente Geetbets en de steden Tienen en Zoutleeuw, verenigd in het IGS Best Wonen tussen Zoet en Zout. De bedoeling van het charter is om het gebruik van het conformiteitsattest te promoten bij verhuurders of eigenaars van panden om zo de kwaliteit van de huurwoningen in de regio te verbeteren.

Naast de burgemeesters van de deelnemende gemeenten, ondertekenden ook de bevoegde schepenen en tien immokantoren het document.

Contact