Aanleg buurtterrein met speelgelegenheid in Kumtich

5
mei
2021
Bord Kumtich

Het oude voetbalterrein langs de Sint-Barbarastraat in Kumtich krijgt een nieuwe bestemming. In afwachting van de ontwikkeling van het terrein als woonzone, gaat de stad er een buurtterrein met speelelementen aanleggen. Het Kumtichcomité verzamelde alvast ideeën.

Het voormalige voetbalterrein langs de Sint-Brabarastraat in Kumtich is al een tijdje in onbruik. Omdat er in deze deelgemeente nood is aan speelruimte voor kinderen en jongeren, zal de stad het terrein ontwikkelen tot een buurtterrein met speelelementen.

Het Kumtichcomité hield alvast een bevraging bij de buurtbewoners waaruit een aantal waardevolle suggesties kwamen. Ook met de noden van de vrije basisschool Vroenhof, die momenteel van het terrein gebruikmaakt voor de speeltijden, werd rekening gehouden. Het resultaat is een veelzijdig ontwerp met ruimte voor ontmoeting, maar vooral veel speelpret voor de kinderen.

De aanpassingswerken zullen in eigen beheer door de technische dienst van de stad worden uitgevoerd. Dit zal in verschillende fases gebeuren. Tegen het najaar moet het buurtterrein vorm hebben gekregen. “Voor de aankleding maakt de stad gebruik van gerecupereerde en duurzame materialen”, licht schepen van vrije tijd Wim Bergé toe. “Zo worden er speeltoestellen met oude tractorbanden gemaakt, worden er twee goals gerecupereerd en komt er een fietsenstalling in kastanjehout. De kinderen kunnen zelf vormgeven aan een BMX-parcours en er wordt een buitenklasje voorzien. De vroegere voetbalkantine wordt op termijn afgebroken om het terrein aan de straatkant open te maken en de sociale controle te vergroten. VBS Vroenhof denkt mee na over een leuke naam voor het speelplein.”

Het Kumtichcomité wil een actieve rol spelen bij het beheer en het opfleuren van het plein en is van plan enkele werkgroepjes rond bepaalde thema’s (zoals een plantdag, opkuis zwerfafval, …) op te richten. Wie graag een steentje willen bijdragen, kan zich melden via www.kumtichcomité.be/contact.

De aanleg van het plein maakt deel uit van de beleidsacties van de stad om Tienen verder te vergroenen en om jaarlijks te investeren in speelterreinen voor de kinderen.

Contact