Buitenspeelseizoen start op 24/04

19
april
2021
Buitenspeeldag flyer

Met de Buitenspeeldag op woensdag 21 april ’21 start het buitenspeelseizoen in Tienen. Buiten spelen staat garant voor uren speelpret en gezonde vibes. De jeugddienst lanceert daarom twee ‘Heldenkatapultwandelingen’ met leuke opdrachten.

Naar jaarlijkse gewoonte vieren Vlaanderen en Brussel de Buitenspeeldag in de maand april. Op deze dag wordt het buiten spelen extra in de kijker gezet als leuk alternatief voor tv en computerspelletjes. Traditiegetrouw gaan de televisiezenders Nickelodeon, Nick Jr, Studio 100 TV, Ketnet, VTMKZOOM en KADET tussen 13.00 en 17.00 uur op zwart.

De Buitenspeeldag wil vooral een signaal geven aan kinderen om het avontuur te ontdekken in de eigen achtertuin, straat of buurt. Daarom wordt er ook dit jaar niet gekozen voor een groot evenement. Als alternatief heeft de jeugddienst twee ‘Heldenkatapultwandelingen’ uitgestippeld.

Van woensdag 21 april t/m zondag 9 mei ’21 kunnen kinderen samen met hun ouders opdrachten uitvoeren tijdens een ‘Heldenkatapultwandeling’ van 2 of 4 km. Een smartphone (om QR-codes te scannen) en een zelfgemaakte katapult zijn nodig om de zoektocht tot een goed einde te brengen. Op Youtube zijn er verschillende filmpjes te vinden om zelf een katapult te knutselen. Beide wandelingen starten aan het grasplein naast het Vrijetijdscentrum, Sint-Jorisplein 20 in Tienen.

Zin in extra buitenspeelpret, het hele jaar rond? De stad Tienen telt maar liefst 18 speelterreintjes, met Heldenland en het Vianderdomein als grootste blikvangers.

Contact