Bouw ontmoetingscentrum Hakendover van start

29
april
2021
Eerste steen Hakendover

De bouw van het nieuwe ontmoetingscentrum in Hakendover gaat van start. De voormalige voetbalkantine werd afgebroken en maakt plaats voor een moderne accommodatie waar socioculturele activiteiten kunnen plaatsvinden. Met het project wil de stad Tienen inzetten op buurtwerking in de deelgemeente.

De bouw van een nieuw ontmoetingscentrum in Hakendover kadert binnen de beleidsintentie van het stadsbestuur om buurtwerking te stimuleren. “In het nieuwe centrum komt een polyvalente zaal met zicht op het voetbalveld, die ook dienst kan doen als voetbalkantine”, licht schepen van infrastructuur Tom Roovers toe. “Daarnaast wordt het centrum uitgerust met een tweede grote multifunctionele zaal en een vergaderzaal. Het wordt een gebouw met een laag energieverbruik dat o.m. voorzien wordt van zonnepanelen. De grote zaal zal akoestisch goed geïsoleerd worden zodat er fuiven en andere feesten kunnen plaatsvinden. Met het oog op sportactiviteiten, wordt de kelderverdieping uitgerust met de nodige kleedruimtes en sanitair”.

De verenigingen in Hakendover kregen inspraak bij de inrichting van het ontmoetingscentrum. “De plannen werden vooraf met hen besproken en in functie van hun noden opgesteld”, voegt schepen van vrije tijd Wim Bergé toe. “Met deze nieuwbouw wil de stad Tienen, naast de erkende ontmoetingscentra in Vissenaken, Sint-Margriete-Houtem, Kumtich, Oorbeek, Bost en Goetsenhoven, een zevende ontmoetingscentrum creëren dat beheerd zal worden door een koepelvzw van lokale verenigingen”.

Tegen begin 2023 zou de bouw van het nieuwe ontmoetingscentrum voltooid moeten zijn. De stad nam voor dit project het ontwerpbureau LANDarchitecten en het bouwbedrijf Schoofs onder de arm. De totale projectkost bedraagt 2,87 miljoen euro.

Contact