Tweede Blue-bikelocatie aan Houtemveld in Tienen

19
november
2021
Blue-bike

Blue-bike en de stad Tienen openen vandaag een nieuwe Blue-bikelocatie op de parking van het sportcentrum Houtemveld. Naast het station, is dit de tweede locatie in de stad waar je de blauwe deelfietsen kan ontlenen. Dankzij de komst van Blue-bike aan het sportcomplex kunnen bezoekers het drukke stadscentrum met de wagen vermijden en het laatste stukje van hun traject met de fiets afleggen.

De stad Tienen zet met Blue-bike volop in op duurzame mobiliteit. Na het succes van de deelfietsen aan het treinstation, besliste het stadsbestuur dat er ook een ontleenlocatie buiten het stadscentrum moest komen.
“We monitoren de vraag naar deelfietsen om zo het aanbod uit te breiden”, licht schepen van duurzaamheid en mobiliteit Paul De Cort toe. “Zo kunnen automobilisten het drukke centrum vermijden en het laatste stukje van hun traject naar Tienen afleggen per fiets. De ligging aan het sporthalcomplex is daarbij een strategische keuze: vanaf de ruime parking is het slechts een kwartiertje fietsen naar het centrum van de stad.”

Slimme Blue-bikes

Op de nieuwe Blue-bikelocatie vinden gebruikers Blue-bikes met slimme sloten. De slimme sloten met ingebouwde kaartlezer zorgen ervoor dat de klant sneller en eenvoudiger een fiets kan ontlenen. Door je Blue-bike- of MOBIB-kaart tegen het slot te houden of door de QR-code te scannen in de Blue-bike app, ontgrendel je de fiets en kan je meteen vertrekken.

Er zijn acht fietsen beschikbaar aan het sportcomplex, aan het station kunnen zestien fietsen ontleend worden.

De deelfietsen zorgen ervoor dat de bedrijventerreinen in de buurt beter bereikbaar zijn en stimuleren de werknemers om te carpoolen. Daarnaast kunnen de Blue-bikes ook gebruikt worden door dagtoeristen die Tienen en de omgeving willen ontdekken. De deelfietsen zijn permanent beschikbaar.

Voordelig tarief dankzij tussenkomst stad Tienen en Vlaamse overheid

Om de Blue-bikes in Tienen te gebruiken moet je lid zijn van Blue-bike, of via een externe partner - zoals de KBC-app- een ticket aankopen. Op de twee Blue-bikelocaties in Tienen betalen leden dankzij een tussenkomst van de stad en de Vlaamse overheid slechts 1,15 euro per rit in plaats van het standaardtarief van 3,15 euro voor de eerste 24 uur. Lid worden kost slechts 12 euro per jaar en kan via de website van Blue-bike, of in één van de deelnemende fietspunten.

Een nationaal netwerk

Met een lidmaatschap hebben Blue-bikeleden niet alleen in Tienen een fiets ter beschikking, maar ook in de rest van België. “Vandaag kan je met één lidmaatschap bij Blue-bike op meer dan 100 locaties in België een fiets ontlenen. Je betaalt op de meeste locaties slechts 1,15 euro per rit van maximaal 24 uur. Zo maakt Blue-bike, als deel van de keten in combimobiliteit, de keuze voor het openbaar vervoer aantrekkelijker”, aldus Anne Coppens, algemeen directeur van Blue-mobility.


Ook Ethias, partner van Blue-bike, is blij dat er steeds meer Blue-bikelocaties komen om een duurzaam alternatief op de wagen te bieden. De nummer één verzekeraar van de publieke sector zal tegen 2030 zelf volledig CO²-neutraal zijn. Alle gebouwen en het volledige wagenpark worden tegen dan koolstofvrij. Net daarom willen zij ook een prominente rol spelen in de verandering van vervoerwijze.

Contact