Bloesemlounge op 28/04

11
april
2019

In het voorjaar is het Hageland op zijn mooist. Kom het zelf ontdekken tijdens de veertiendaagse ‘B(l)oeiend Hageland’, een organisatie van de provincie Vlaams-Brabant i.s.m. de Hagelandse gemeenten. In Tienen is iedereen welkom op zondag 28 april in de bloesemlounge in St.-Margriete-Houtem.

Midden in het groen, met een mooi panorama en bloeiende fruitbomen binnen handbereik ligt een supergezellige bloesemlounge. Aan de kruising met Het Steenken en de 22ste Liniestraat in St.-Margriete-Houtem kan je genieten van een drankje, een hapje en de natuur, terwijl de kinderen zich uitleven met volksspelen en op het springkasteel.  

Trek je wandelschoenen aan voor een tocht met digitale beelden en foto’s van de theaterwandeling die de stad in 2014 organiseerde. Deze 2 uur durende wandeling van 7 km tussen de fruitbomen herdenkt de Groote Oorlog en de slag van 18 augustus 1914. De individuele tocht start aan de bloesemlounge en brengt je  langs de Militaire Begraafplaats in Sint-Margriete-Houtem. Hier werd vorig jaar het bloesemkunstwerk geplaatst van de hand van Yves Willems. Dit als ode aan zowel de soldaten die er tijdens de Groote Oorlog het leven lieten als aan de natuur die steeds in beweging is.

De bloesemlounge is ook het start- en eindpunt van een individuele fietstocht van 25 km op het fietsknooppuntennetwerk. Je fietst langs de Begijnhofkerk, de drie tumuli in Grimde, de kerk van de Goddelijke Zaligmaker en de Bosschellehoeve in Hakendover, de Abdijhoeve Maagdendaal in Oplinter en de Militaire Begraafplaats en het bloesemkunstwerk in St.-Margriete-Houtem. Een kaartje zal verkrijgbaar zijn aan het standje aan de bloesemlounge.

Hou je het liever wat rustig? Maak dan een ritje met een tractorhuifkar door het mooie bloesemlandschap. Een gids vertelt je over de natuur, de fruitteelt en het oorlogsverleden. Uiteraard houdt ook deze tocht halt aan de Militaire Begraafplaats en het bloesemkunstwerk in Sint-Margriete-Houtem. De huifkartocht van 4 km vertrekt aan de bloesemlounge om 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur en duurt ongeveer een uurtje.

De fruitteler vertelt je graag alles over de vruchten die in zijn boomgaarden worden geteeld. De rondleiding vertrekt aan de bloesemlounge om 13.30 uur, 14.30 uur, 15.30 uur en 16.30 uur.

Deze activiteit vindt plaats in het kader van B(l)oeiend Hageland, een 14-daagse in het teken van de bloesem georganiseerd door Toerisme Vlaams-Brabant i.s.m. de gemeenten in het Hageland.

Bloesemlounge in Tienen
Zondag 28 april '19
Van 11.00 tot 18.00 uur
Het Steenken/22ste Liniestraat in St.-Margriete-Houtem

Contact