Behaag je tuin

22
september
2022
Behaag je tuin

Met de actie ‘Behaag je tuin’ kunnen mensen streekeigen bomen, hagen of klimplanten kopen om hun eigen tuin groener te maken. Om die aangekochte beplanting op te halen, waren er vorig jaar al drie verdeelpunten in de regio Zuid-Hageland. Dit jaar organiseert stad Tienen een vierde afhaalpunt in het stadsmagazijn in Tienen.

Behaag je tuin is een actie met als doel om meer groen in de tuinen te krijgen. Dankzij een samenaankoop kunnen inwoners tegen een heel voordelige prijs beplanting kopen. Het gaat daarbij om hagen, heggen, houtkanten en hoogstam(fruit)bomen, allemaal uit de eigen streek. Want die streekeigen beplanting is het beste aangepast aan onze bodem en ons klimaat.

Dit jaar is er ook een afhaalpunt in Tienen voorzien. “Dankzij het verdeelpunt in ons stadsmagazijn, kunnen we het voor de Tienenaren nog gemakkelijker maken om mee te doen aan ‘Behaag je tuin’. Zo zorgen we allemaal samen voor een groener Tienen”, legt schepen van duurzaamheid Liesbeth Vanderloock uit.

Praktisch
Inwoners van Vlaams-Brabant kunnen van 1 september tot en met 15 oktober ’22 hun bestelling plaatsen via de website www.behaagjetuin.be. De bestellingen kunnen worden afgehaald op 10 december ’22 van 09.00 tot 12.00 uur op één van de vier afhaalpunten. 


Behaag je tuin is een actie van de vijf regionale landschappen van Vlaams-Brabant. Met het regionaal landschap Zuid Hageland werkt stad Tienen al jarenlang samen.

Meer informatie: Regionaal Landschap Zuid-Hageland – tel 016 81 52 77 - info@rlzh.be