Afwerkingsfase Grote Markt - Kruispunt Leuvensestraat open vanaf 18/10

14
oktober
2021
Grote Markt afwerking

Op de Grote Markt van Tienen gebeurt momenteel de laatste afwerking. Vanaf maandag 18 oktober ’21 gaat het kruispunt met de Dr. J. Geensstraat/Leuvensestraat open en is de parking op het marktplein opnieuw tijdelijk bereikbaar.  

De werken voor de heraanleg van de Grote Markt van Tienen zitten in de afwerkingsfase. Langs de kant van de horecazaken werden verlichtingspalen uit architectonisch beton geplaatst, de kasseiwerken worden afgerond en her en der op het marktplein werden zitbanken geplaatst. Momenteel wordt de signalisatie aangebracht en wordt er werk gemaakt van de fundering van de kerktuin. Verder worden er nog fietsbeugels, marktkasten, straatvuilbakjes en een openbaar toilet geplaatst, worden de betonzuilen voorzien van datakabels en moet ook de verlichting nog geïnstalleerd worden. Ter hoogte van het vroegere politiekantoor wordt een hellend vlak aangelegd.

Vanaf maandag 18 oktober ’21 wordt de rijbaan tussen de Gilainstraat en het kruispunt met de Dr. J. Geensstraat/Leuvensestraat opengesteld. Ook de parking is dan opnieuw bereikbaar. Vanaf zaterdag 13 november t/m maandag 13 december ’21 zal deze wel terug afgesloten worden voor de stockage van de beplanting voor de kerktuin en de festiviteiten tijdens het openingsweekend op 11 en 12 december ‘21.

De beplanting wordt vanaf half november aangebracht. Dit zal een 2-tal weken in beslag nemen. Nadien volgt de aanleg van de halfverharding in de kerktuin en het plaatsen van het hekwerk rondom de kerktuin. De bushalte en fietsenstelling nabij de kerktuin worden overdekt.

De stad Tienen plant tijdens het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 december ’21 een feestelijke opening van het marktplein. Meer info hierover volgt nog.

 

Nieuwe verkeerssituatie

Bestuurders van voertuigen wordt gevraagd aandachtig te zijn voor de gewijzigde verkeerssituatie. Zo is het volledige marktplein voortaan woonerf en mag er enkel geparkeerd worden waar dit aangeduid wordt. De terraszijde (kant Vangrootloon) is enkel toegankelijk voor lokaal bewonersverkeer, hulpdiensten en taxi’s. Op het marktplein zelf mogen enkel ceremoniewagens, hulpdiensten en voertuigen voor laden en lossen parkeren. Deze laatste rijden volgens een afgesproken route.

Contact