Afbraak 'Toren vol stellingen'

17
mei
2019

Op het Stationsplein is de ‘Toren vol stellingen’ afgebroken. Een jaar lang konden pendelaars, inwoners en andere bezoekers de toren beklimmen voor een indrukwekkend zicht over Tienen of een stelling op de toren laten projecteren. De toren was een initiatief van de stad en de provincie Vlaams-Brabant om een nieuwe tijdelijke invulling aan het Stationsplein te geven.

Het voorbije jaar rees hij uit boven het Stationsplein in Tienen: de 'Toren vol stellingen'. Met een hoogte van 15 meter bood de toren, gebouwd met stellingen, een prachtig zicht over Tienen en omstreken. Een persoonlijke toets werd gegeven door de lichtkranten met stellingnames van pendelaars en inwoners over de stationsomgeving en de stad.

Deze tijdelijke inrichting werd, met de financiële steun van de provincie, voor een periode van één jaar  voorzien en paste binnen de uitvoering van het masterplan stationsomgeving Tienen. Voor de realisatie werd een beroep gedaan op een samenwerkingsverband tussen Inter I.D., AST 77 en Vandermeulen bvba.

Vorige week werd de toren afgebroken en werden ook de schilderingen van de suiker- en cafeïnemolecule op het plein verwijderd.

Contact