4.000 deelnemers voor Sportsterrendagen in Tienen

20
april
2017

Op donderdag 20 en vrijdag 21 april '17 organiseren Sport Vlaanderen en de sportdienst van de stad Tienen i.s.m. de sportclubs de 'Sportsterrendagen'. Het sportcentrum Houtemveld werd als provinciale locatie uitgekozen voor dit evenement. Beide dagen worden er 2.000 deelnemers verwacht.

In april en mei van dit jaar organiseert Sport Vlaanderen voor de tweede keer de Sportsterrendagen, een schoolsportevenement voor leerlingen van Vlaamse basis- en secundaire scholen. Tijdens de Sportsterrendagen staan er twee concepten centraal: 'Sport je droom' voor de kleinsten (eerste en tweede graad basisschool) en 'Sport daagt je uit' voor de oudere leerlingen (derde graad basisschool en eerste graad middelbaar).

Het uitgangspunt van de Sportsterrendagen voor de jongste groep is dromen. Samen met de deelnemende kinderen werd een ‘bucketlist’ samengesteld, een lijst met een 25-tal sportgerelateerde activiteiten waarvan de kinderen dromen. Op de Sportsterrendagen krijgen ze de kans om die dromen te laten uitkomen in 4 activiteitenzones: de droomzone, twee sport- en beweegzone's en een uitleefzone.

Voor de oudste groep zijn 'battles' het uitgangspunt. Tijdens die battles kunnen de leerlingen individueel sportsterren verdienen voor hun school. Dit door bv. de beste prestatie te leveren, maar er zijn ook sterren  voor de grootste evolutie, het meeste enthousiasme, fair play, de grootste pechvogel, enz.

Op donderdag 20 april '17 vinden de Sportsterrendagen voor de leerlingen van de 1ste en 2de graad van het lager onderwijs plaats. Op vrijdag 21 april '17 is het de beurt aan de leerlingen van de derde graad lager onderwijs en 1ste graad middelbaar onderwijs. In Tienen zet de sportdienst zijn schouders onder het initiatief, met de medewerking van de GymClub Tienen, Basketbalclub 2BSafe Tienen, Robin Hood Tienen, Chiryaku Dojo Belgium, G-sport en Tafel Tennis Club Drive Tienen.

Contact